borba protiv pandemije

U Hrvatsku stiže dosad najveća količina cjepiva protiv koronavirusa

23.05.2021 u 18:46

Bionic
Reading

U tjednu koji je pred nama u Hrvatsku stiže najveća količina cjepiva dosad, potvrdili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za HRT

Dosad najveća količina cjepiva protiv koronavirusa stiže u Hrvatsku u tjednu pred nama, potvrdili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za HRT te pozivaju građane da se odazovu na cijepljenje.

'Sljedeći tjedan dolazi čak 341 tisuća doza cjepiva, 175 tisuća Pfizerovog, 118 tisuća AstraZenecinog te dodatne količine Moderne i cjepiva Johnson&Johnsona', kazala je za HRT epidemiologinja Iva Pem Novosel.

Prema izvještaju Stožera civilne zaštite RH, zaključno s 22. svibnja utrošene su 1.581.292 doze cjepiva. Dosad je 1.179.998 osoba cijepljeno najmanje jednom dozom, među kojima je njih 401.294 primilo obje doze. Na dan 22. svibnja utrošene su 31.924 doze cjepiva.

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Kako je u subotu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti popuštanja epidemioloških mjera prije 1. lipnja, najavio premijer Andrej Plenković, u tjednu pred nama raspravit će se epidemiološka situacija u Hrvatskoj.

'Brojke su jako, jako dobre. U odnosu na tjedan prije imamo manje zaraženih, broj procijepljenih je sve veći, a time su ljudi zaštićeni od najgorih posljedica. Moramo donositi odluke koje će održati ovaj dobar trend i koje neće ni na koji način ugroziti turističku sezonu', istaknuo je u subotu te podsjetio da su od mjera ostale samo zabrana događaja i okupljanja veća od 25 ljudi, boravka u unutarnjim prostorima ugostiteljskih objekata te sporta u dvoranama.

'Sve ostalo manje-više živimo normalno, dok su druge države imale snažne mjere ograničenja', napomenuo je.

  • +8
U Šibeniku započelo cijepljenje djelatnika u turizmu Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić