NOVA MULJAŽA U GRADSKOM PODUZEĆU

U Holdingu izmišljali račune i varali građane

23.03.2010 u 11:27

Bionic
Reading

Honorarci koji su u zagrebačkom Holdingu radili na projektu jedinstvenih računa za komunalije doslovno su izmišljali stambenu kvadraturu, na temelju koje se izračunavaju računi

Udruga Partnerstvo za društveni razvoj kaže da su u Holdingu protuzakonito uvećavali račune za komunalnu naknadu, odnosno za uređenje voda. Sumnjaju da je i u drugim uslugama Gradskog Holdinga došlo do slične situacije.

Prevaru je priznao i direktor čistoće Marko Melčić. 'Došlo je do masovne pogreške i teških zlouporaba položaja', kazao je za Večernji list. 'Skupina honoraraca u projektu jedinstvenog računa u Holdingu izmišljala je kvadrate.

Pitanje je koji je bio motiv tih osoba za uvećanje računa, ako nemaju pristup blagajni Holdinga. Moguće je da se nepravilnost odvijala po nalogu nekoga iz Holdinga, s obzirom na to da su rješenja o povećanju kvadrata potpisivale odgovorne osobe u ovoj gradskoj tvrtki, ali i u samom Gradu Zagrebu. U udruzi Partnerstvo za društveni razvoj smatraju da se u ovom slučaju ne radi ni o kakvim 'honorarcima' te su obavijestili i USKOK.

Iz Udruge mole građane da provjere svoje račune za siječanj, veljaču i ožujak ove godine te ih usporede s računima iz prosinca 2009. Ako se primijeti uvećanje, a bez prethodno izdanog rješenja o uvećanju cijene usluga, navedeno hitno treba prijaviti udruzi Partnerstvo za društveni razvoj te nadležnim službama uputiti prigovor, odnosno žalbu. Upozoravaju da su iz Holdinga također retrogradno naplaćivali poskupljenja, što je također nelegalno.