SDP: MI NISMO IMALI TIH PROBLEMA

U HDZ-u odahnuli: Država im uplatila novac, a oni zakašnjele plaće

04.12.2014 u 11:45

Bionic
Reading

Saga s kašnjenjem plaća za 73 zaposlenika HDZ-a završena je. Novac iz državnog proračuna koje stranke dobivaju sukladno broju saborskih zastupnika sjeo je na račun HDZ-a te je krenula isplata plaća

Više od dva tjedna 73 zaposlenika Hrvatske demokratske zajednice nije dobilo plaću koja im obično sjeda na račune 15. u mjesecu. Iz stranke su govorili kako je problem u tome što je kasnila isplata sredstava koje parlamentarne stranke dobivaju iz proračuna.

Novac je sjeo te je isplata krenula jučer, potvrdila nam je glasnogovornica HDZ-a Dajana Antonija Bebek. Početkom tjedna zaposlenicima su plaćeni doprinosi na plaće te su ima dane obračunske liste. Time je, piše Jutarnji list, HDZ izbjegao plaćanje kazne za neisplatu plaća.


No HDZ-ovi rivali nisu kasnili s isplatom iako ni njima nije na vrijeme sjeo novac iz proračuna koji dobivaju kvartalno. Poslovni direktor SDP-a Dinko Suton potvrdio nam je kako oni s plaćama nisu kasnili iako su i oni čekali novac iz proračuna. 'Mi nismo imali taj problem, mi smo drugačije rasporedili novac', kaže za tportal.hr.

Racionalnim baratanjem novcem pohvalila se i predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli. Iako su prema nekim informacijama HDZ-ovci bez novca ostali zbog suvišnog trošenja na stranačkim skupovima, njihova glasnogovornica kaže kako smještaj na klauzurama svaki sudionika sam plaća.