PLENKOVIĆEV IZBOR

U fotelje zasjeli šef policije, bivša ministrica i šest novih pomoćnika

01.12.2016 u 14:20

Bionic
Reading

Nada Šikić, ministrica rada i mirovinskog sustava u bivšoj Oreškovićevoj vladi, danas je na zatvorenoj sjednici Vlade imenovana novom zamjenicom ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Mostov ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović danas je dobio četiri pomoćnika - Darija Matanovića, Igora Kreitmeyera, Matu Rebića i Nenada Šćulca

Glavnom tajnicom Ministarstva zaštite okoliša i energetike imenovana je Vlatka Vraneković. Ivica Poljičak imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu kulture.

Vlada je danas razriješila vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja policije Zvonimira Vnučeca, a temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na vrijeme od pet godina, glavnim ravnateljem policije imenovan je Marko Srdarević.

Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Josip Paradžik. Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać, s danom 4. prosinca 2016. godine.

Također, razriješen je pa ponovno imenovani pomoćnik ministra Ante Mišura, a radi odlaska na novu dužnost razriješen je i pomoćnik ministra Nenad Šćulac. Novom pomoćnicom ministra poljoprivrede, s danom 5. prosinca, imenovana je Jelena Đugum, a pomoćnikom ministra Damir Agičić