VODENO KRŠTENJE

U Dubrovnik sletio prvi Spanair

02.07.2010 u 17:56

Bionic
Reading

Nakon što je sletio u Zračnu luku Dubrovnik, zrakoplov španjolske avio tvrtke Spanair platio je 'vodenim krštenjem'

Vodeni topovi s kamiona na pisti u potpunosti su okupali pridošlu španjolsku čeličnu pticu. Sve je dio obreda svečanog dočeka prvog leta Spanaira na liniji Barcelona – Dubrovnik.

Današnjim letom uspostavljaju se redovne linije Spanaira na relacijama Barcelona – Dubrovnik – Barcelona i Madrid – Dubrovnik - Madrid. Zrakoplovi Spanaira prometovat će na relaciji Dubrovnik – Madrid dvaput tjedno (utorkom i četvrtkom), a na relaciji Dubrovnik – Barcelona čak pet puta tjedno (ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom) sve do 24. rujna 2010. godine.

Povratna karta moći će se kupiti i po cijeni od 60 eura. Zamjenik direktora dubrovačke zračne luke Frano Luetić predviđa kako će u tom razdoblju Spanair u Dubrovnik dovesti preko 10 tisuća Španjolaca.

Na svom prvom letu Spanair je doveo i grupu Španjolskih novinara koji će do ponedjeljka ostati u gradu i vrijedno puniti svoje tekstove i memorijske kartice fotoaparata, svojim dubrovačkim dojmovima.

Inače, u prvih pet mjeseci ove godine u Hrvatskoj je noćilo 27 posto više Španjolaca u odnosu na isto razdoblje u 2009. Dubrovnik je u istom razdoblju zabilježio rast od čak 51 posto više noćenja španjolskih gostiju. S obzirom na broj novih letova i sve jaču povezanost Dubrovnika i španjolskih gradova te će brojke, predviđaju u dubrovačkoj zračnoj luci, i dalje letjeti uzlaznom putanjom.