otežane informacije

Kreće štrajk učitelja: Zbog interesa 'pale' web stranice škola

09.10.2019 u 20:20

Bionic
Reading

Iako je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak pozvala učenike i roditelje da se informacije o štrajku učitelja i profesora prate na web stranicama škola, već predvečer mnogi su imali problema

Zbog velikog interesa 'pale' su web stranice jednog broja škola, a o tome se oglasio i Carnet.

'Zbog iznimno velikog opterećenja sustava, dio korisnika ima poteškoća s pristupanjem mrežnim stranicama škola. Radimo na njihovom otklanjanju kako bismo svim korisnicima u najkraćem roku omogućili pristup', izvijestili su iz Carneta.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja napominju da su očekivali navalu na web stranice škola zbog čega su i sve upute objavili i na web stranicama ministarstva.

Podsjetimo, nakon neuspješnog mirenja Vlade i sindikata školstva za četvrtak je najavljen štrajk u školama. Ministrica obrazvovanja Blaženka Divjak poručila je da je sigurnost učenika najvažnija i dodala kako se nastava neće moći odvijati u onim školama u kojima se bude štrajkalo, ali i kako se za vrijeme štrajka za djecu treba organizirati neka aktivnost.

Zamolila je roditelje i učenike za razumijevanje i strpljenje te poručila da budu u kontaktu sa školama koje su dužne na svojim web stranicama objaviti sve potrebne informacije. Ravnatelji su, navela je, dobili upute kako postupati.