KRVAV DAN U IRAKU

U bombaškim napadima gotovo 60 mrtvih

23.04.2010 u 19:40

Bionic
Reading

U nizu bombaških napada u šijitskim dijelovima glavnog iračkog grada Bagdada u petak je poginulo najmanje 58 osoba, a riječ je najvjerojatnije o osvetničkim napadima terorističke mreže Al-Kaide koja je u zadnje vrijeme bila metom više napada iračkih snaga sigurnosti

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je sedam eksplozivnih naprava aktivirano diljem glavnog grada, uglavnom u blizini šijitskih džamija i na tržnicama. U napadima je ozlijeđeno najmanje 112 osoba.

'Ciljana su područja u kojima je šijitska većina... Riječ je o osveti za gubitke koje je pretrpjela Al-Kaida', rekao je glasnogovornik bagdadskih snaga sigurnosti Kasim al-Musavi.'Očekujemo da će se takvi napadi nastaviti', dodao je Al-Musavi.

Najteži napad u petak dogodio se u gusto naseljenoj četvrti Sadr Cityja u kojoj je u tri simultane eksplozije ubijeno 25 osoba. Bomba postavljena nedaleko od šijitske džamije u četvrti Al-Aminu usmrtila je 11 osoba, a ozlijedila najmanje 17.

Prošle nedjelje u akciji iračkih snaga sigurnosti i pripadnika američke vojske ubijeni su čelnik Al-Kaide u Iraku Abu Ajub al-Masri i njegov saveznik iz radikalne skupine Islamska država u Iraku Abu Omar al-Bagdadi.