KORONAVIRUS

U Bjelovaru zaražen još jedan sudionik sjednice Gradskog vijeća

26.07.2020 u 09:19

Bionic
Reading

Iz bjelovarske gradske uprave u nedjelju ujutro su izvijestili da je kod još jedne osobe, druge dosad, koja je sudjelovala na sjednici Gradskog vijeća 17. srpnja, utvrđena prisutnost koronavirusa. Radi se o sjednici zbog koje je epidemiologinja Vesna Grgić prošlog tjedna svim sudionicima sastanka, uključujući gradonačelnika i saborskog zastupnika HSLS-a Darija Hrebaka, naložila odlazak u samoizolaciju. No, Hrebak je na temelju drugačijeg mišljenja koje mu je potpisao Krunoslav Capak osobno, izbjegao samoizolaciju i nakon negativnog testa na koronu sudjelovao na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora i glasao za Vladu Andreja Plenkovića

'Vezano uz situaciju nastalu nakon održane sjednice Gradskoga vijeća Grada Bjelovara, 17. srpnja 2020., na kojoj je bila prisutna osoba kojoj je naknadno utvrđeno da je pozitivna na virus Covid-19, obavještavamo vas da je potvrđena još jedna osoba pozitivna na Covid-19 koja je također sudjelovala na tom događaju', priopćili su jutros iz grada Bjelovara.

Izvijestili su pritom i o izmijenjenom načinu rada Gradske uprave od ponedjeljka, 27. srpnja 2020.

Naime, Gradska uprava normalno i dalje nastavlja s radom, no kako bi održali epidemiološku situaciju dobrom, ponovno uvode posebne zaštitne mjere u radu sa strankama.

U skladu s tim, mole sve građane koji trebaju obaviti bilo što u Gradskoj upravi, a nije neophodno da dolaze osobno, da prvo nazovu na broj telefona (043) 622 000 ili da pošalju mail na jedan od gradskih mailova koji se nalaze na internetskim stranicama Grada Bjelovara, nakon čega će biti upućeni djelatniku zaduženom za određeno područje.

Dolaze li pak osobno, potrebno je obratiti se zaštitaru na ulazu koji će ih potom uputiti u daljnje postupanje. Gradska blagajna bit će zatvorena do daljnjega.

O svim promjenama obavještavat će, kažu, na vrijeme putem medija, gradskih internetskih stranica i društvenih mreža. 

'Sve građane molimo za razumijevanje i strpljenje. U ovoj nezavidnoj situaciji, koja je pogodila čitav svijet, važno je da svi ostanemo odgovorni i pridržavamo se svih mjera i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite kako bi zaštitili sebe i svoje bližnje', poručili su.