JOVANOVIĆ U RIJECI

'U Areni su se okupili kandidati za Remetinec'

17.09.2011 u 12:22

Bionic
Reading

Brošure Plan 21 dijelili su Riječanima i prodavačima na štandovima pozivajući ih da ih prouče i odluče, no napominjući da ovo nisu izbori između crvenih i crnih, već izbori između korupcije i poštenja

Žute paprike nije htio; Zlatko Komadina, zajedno s Nadom Turinom Đurić i Željkom Jovanovićem, izabrao je i kupio crvene. Kao pravi pijevci, kukuriknuli su jutros na tržnici u Rijeci, da bi građanima predstavili Plan 21 Kukuriku koalicje.

'Tko rano rani, dvije sreće grabi, ali nama ovoga puta nije potrebna sreća, samo želimo dogovoriti s građanima pobjedu na izborima', oduševljeno je izjavila Turina Đurić.

Riječki trojac uvjerava da je vrlo važno da ih građani ove regije podrže jer se projekti iz Plana 21 dobrim dijelom odnose upravo na nju.

'Predstavljamo naš Plan 21, politiku za 21. stoljeće, kao jasnu alternativu politici HDZ-a koja nas je vratila u 20. stoljeće što se tiče svih pokazatelja, vi to dobro znate', rekao je Komadina nakon što je s kolegama obišao cijelu placu, gdje su podijelili friško tiskane letke.

'HDZ-ovci kažu - vi ste jednom pogriješili pa nemate prava pogriješiti sada - a to se tako ne može raditi. Vrijeme je da im se građani zahvale na izborima u prosincu', smatra Komadina i dodaje da se politika Kukuriku koalicije svodi na četiri riječi – pošteno i odgovorno u reforme i investicije.

O Janafu je rekao da je to klasični primjer da se nešto kapitalno pretvari u potrošnju. 'Bilo bi poštenije da se dug riješio zaduženjem', drži Komadina, koji ne vidi smisla u filozofiji koju HDZ nastavlja nakon što se, kaže, vidjelo da ona ne nosi dobro. 'Mi moramo stvarati, zadržati naše resurse, stvarati od toga materijalnu osnovicu za povećanje društvenog proizvoda da bi digli prihodovnu stranu, da bi mogli na razini potrošnje zadržati i stvarati nova radna mjesta. Oni jednostavno ne znaju upravljati', tvrdi.

'Tragično je koliko Jadranka Kosor sa svojim suradnicima misli da su građani Hrvatske glupi i da ništa ne razumiju. Slavodobitno izjavljuju da prvi put u deset godina neće biti rebalansa, a drugog dana najavljuju prodaju Janafa i Croatia osiguranja, čime samo pokazuju da nas još jedanput žele prevariti. Prodaju ih samo da ne bi imali rebalans. Dakle, lagali su 2007, a lažu i sada, na kraju ovoga mandata i to je jedino što znaju, a narod kaže 'tko laže, taj i krade'', rekao je Jovanović.

Komadina se nadovezao i rekao da imaju rizik sazivanja Sabora. 'Ova Vlada više nema političku podršku, nema stabilnu većinu i zato neće biti rebalansa državnog proračuna.

Da sada otvore raspravu o financijama, ni koalicijski partneri više ih ne bi podržali', tumači Komadina i dodaje da će se Sabor sastati, da bi se rastao.

Upitan o Karamarku, Jovanović je odgovorio da čovjek koji je rakao da se stidi ako mu netko kaže da je antifašista, nema što tražiti u 8. izbornoj jedinici.

'Ovi izbori nisu izbori između crvenih i crnih, nego između korupcije i poštenja, neodgovornosti i odgovornosti, rada i nerada. Za razliku od HDZ-a koji se zatvorio u Arenu, u kojoj je okupio impresivni broj kandidata za Remetinec kako bi se međusobno uvjerili da nisu ništa znali o korupciji iz crnih fondova, mi dijelimo građanima Plan 21 i govorimo im što ćemo napraviti, a kada pobijedimo, napravit ćemo što smo obećali', zaključuje Jovanović.