sve više radnika želi pokretanje stečaja

U '3. maju' isplata 'minimalca' za listopad

04.12.2018 u 12:21

Bionic
Reading

U brodogradilištu '3. maj' počela je isplata minimalne plaće za listopad, radnici su 44. dan u štrajku i na izmaku su snaga te se sve češće čuju prijedlozi za pokretanjem stečaja, izjavio je u utorak predsjednik Štrajkaškog odbora u '3. maju' Veljko Todorović

Todorović je naveo da se bliži rok kada bi '3. maj' po sili zakona morao u stečaj te da sve više radnika, smatrajući da će tako bolje ostvariti neka svoja prava, primjerice na burzi, predlaže pokretanje stečaja. Stoga razmišljamo o tome da im omogućimo izjašnjavanje - žele li pokretanje stečaja ili ne žele, rekao je.

Predstavnici sindikata u '3. maju' u ponedjeljak su bili i na sastanku uprave 'Uljanika', sindikata i uljanikovog strateškog partnera, vlasnika Kermas energije Danka Končara.

'Trećemajci' smatraju kako planovi koje su čuli ne drže vodu, a Končaru su rekli da žele suradnju, ali da je najprije potrebno smijeniti direktora '3. maja' Maksimilijana Percana i imenovati osobu koja će se boriti za opstanak tog brodogradilišta, izvijestio je Todorović.

Končar je u ponedjeljak, nakon posjeta 'Uljaniku' i sastanka s upravom i sindikatima, rekao da su usuglasili plan restrukturiranja i da ni jedan oblik financijske intervencije njegove grupacije nije moguć sve dok Vlada i Europska komisija ne odobre taj plan.