uskoro novi sastanak

Šoljić: Solidarnost i potpora kolega iz talijanskih brodograđevnih sindikata

27.11.2018 u 15:37

Bionic
Reading

Predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) iz brodogradilišta 3. maja i Uljanika te Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u utorak su se u Trstu sastali s predstavnicima brodograđevnih sindikata u talijanskom Fincantieriju, koji su iskazali solidarnost i potporu kolegama u Hrvatskoj, izvijestio je glavni povjerenik SMH u 3. maju i član Štrajkaškog odbora Juraj Šoljić

Po njegovim riječima, na sastanku su sudjelovali predstavnici SMH, SSSH i sindikata koji pripadaju trima talijanskim sindikalnim središnjicama, ali ipak nisu, kako su očekivali, došli i predstavnici Uprave Fincantierija.

Za 20-ak dana dogovorit ćemo novi sastanak, do kada će iz talijanskih sindikata pokušati od Uprave Fincantierija doznati više o mogućem partnerstvu s hrvatskim brodogradilištima, rekao je.

Šoljić je kazao da su talijanski kolege poduprli sindikate koji još uvijek štrajkaju, te ulazak Fincantierija u hrvatsku brodogradnju. Cijene rad i kvalitetu hrvatskih brodograditelja i svjesni su da su Fincantieriju, s obzirom na narudžbe koje ima, potrebni novi kapaciteti na Jadranu, dodao je Šoljić.

Članovi Štrajkaškog odbora 3. maja u ponedjeljak su na konferenciji za novinare kazali da se štrajk u 3. maju, koji je počeo 22. listopada, nastavlja, kao i njihova borba za opstojnost 3. maja te su simbolično 'priznali krivicu' da znaju i žele raditi te da se i dalje bore za opstanak riječkog brodogradilišta.