emisija bujica

Tvrtka Velimira Bujanca duguje nešto više od 150 tisuća kuna

12.07.2022 u 13:00

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu utvrdio je tražbine vjerovnika Bujice Medije, tvrtke urednika i voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca u ukupnom iznosu nešto višem od 150.000 kuna, što stečajni upravitelj na ispitnom ročištu nije osporio

Prema sudskom rješenju, Bujančeva tvrtka duguje Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi gotovo 102.000 kuna, tvrtki Emporion usluge nešto više od 48.000 kuna, a i Financijska agencija (Fina) potražuje 1000 kuna.

Stečaj nad Bujančevom tvrtkom pokrenut je u ožujku na temelju prijedloga Fine u kojem se ističe da je Bujica media j.d.o.o lani  krajem rujna imala neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu većem od 180.000 kuna.

Sudskim zaključkom iz sredine listopada prošle godine Bujancu je kao ovlaštenom zastupniku Bujica Medije naloženo da u zakonskom roku dostavi izvješće o financijsko-gospodarskom stanju i imovini tvrtke - popisu nekretnina i pokretnina, tražbina te o iznosu novca na računima. Ako Bujanec to ne učini, sud će odrediti saslušanje, a u slučaju neodazivanja, može odrediti dovođenje i novčanu kaznu do 10.000 kuna, isticalo se u sudskom dokumentu.

Bujica Media za produkciju i usluge po podacima iz sudskog registra osnovana je u rujnu 2017. sa samo deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište tvrtke je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. Kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor u sudskom registru naveden je Velimir Bujanec.