KRIZA U TEKSASU

Tvornica u plamenu ispuštala otrove

04.10.2011 u 12:19

Bionic
Reading

Vlasti su obavijestile stanovnike Dallasa i okolice da su u zrak ispuštene otrovne tvari te ih mole da ostanu u domovima i zatvore vrata i prozore

Gusti crni dim nadvio se nad Dallasom nakon što je u kemijskom postrojenju tvornice, oko 48 kilometara južno od grada, jučer oko 10,40 sati po lokalnom vremenu buknuo požar. U požaru za sada nitko nije ozlijeđen.

Zbog opasnosti od ispuštanja otrovnih tvari, sve su okolne škole evakuirane. Vlasti su putem medija obavijestile stanovništvo da su zbog požara u zrak ispuštene otrovne tvari, a golemi narančasti stupovi plamena sukljaju iz kemijskog postrojenja tvornice Megnablend.

Kako doznaje Daily Mail, iz tvornice se čulo i nekoliko eksplozija, a ured za krizna stanja Ellis Countyja izdao je naređenje o evakuaciji kompleksa stambenih zgrada, osnovne i srednje škole. I obližnji fakultet prekinuo je predavanja za 2.500 svojih studenata.

Kako su izvijestili iz teksaške Agencije za kvalitetu okoliša, tvornica Megnablend, inače proizvođač gnojiva, za rad koristi amonijak te sumpornu, klorovodičnu, dušičnu i fosfornu kiselinu.