RAZUZDANI PREMIJER

Tužiteljstvo će ispitati više od 30 'Berlusconijevih' djevojaka

23.06.2009 u 11:23

Bionic
Reading

Više od 30 žena našlo se na popisu za ispitivanje talijanskih tužitelja kao dio istrage oko navodnog unajmljivanja prostitutki za zabave talijanskog premijera Silvija Berlusconija

Žene, među kojima i neke istočnoeuropske manekenke, angažirane su za najmanje pet zabava koje je Berlusconi organizirao u svojoj rezidenciji u centru Rima, kao i u vili na sardinijskoj prestižnoj obali Smeraldi, piše talijanski list La Repubblica.

Berlusconijev poslovni suradnik, 35-godišnji Giampaolo Tarantini takođe se nalazi pod istragom tužitelja zbog poticanja na prostituciju. Vjeruje se da je upravo on nalazio Berlusconiju manekenke i eskort djevojke za zabave, prenosi portal 24sata.info.

Kako se opseg skandala proširio, u javnosti su se pojavile slike dviju mladih žena koje su se fotografirale u onome što one kažu da je kupaonica palače Grazioli, premijerove privatne rezidencije u Rimu. Fotografije su nastale tijekom zabave 4. studenoga prošle godine.

Lucia Rossini i Barbara Montereale, obje odjevene u kratke crne haljine, poziraju ispred velikog ogledala u kupaonici žutih zidova te slikaju jedna drugu držeći fen za kosu.

Montereale, 23-godišnja manekenka, tvrdi kako je trećoj ženi pozvanoj na tu 'večeru uz svijeće' 42-godišnjoj eksort djevojci Patriziji D'Addario, plaćeno 1.000 eura da spava sa 72-godišnjim talijanskim premijerom.

'Idi i čekaj me u velikom krevetu', Berlusconi je navodno izjavio govoreći D'Addario da se on ide istuširati. Montereale tvrdi kako ima audio i video zapis te večeri čiju autentičnost provjeravaju tužitelji u Bariju.

Također, Montereale navodi kako joj je ponuđena velika količina novca za te fotografije, ali dala ih je novinama La repubblica jer je željela da 'istina' o tim večerima napokon iziđe na vidjelo.

'Jedna od fotografija pokazuje hotelsku sobu u Rimu koju sam dijelila s Patrizijom. Sobu u koju sam se vratila sama spavati nakon što je Patrizia provela noć u palači Grazioli. Ponovo se našla sa mnom tek ujutro u osam sati', objašnjava Montereale.

U svom svjedočenju Montereale priča kako je bila i na zabavi održanoj u siječnju ove godine u Berlusconijevoj vili na Sardiniji. Izjavila je kako je na otok doletjela privatnim avionom te da je od Tarantinija dobila 1.000 eura. Usto, od samog Berlusconija dobila je omotnicu punu novca nakon što mu se potužila da joj je teško odgajati vlastito dijete. Također, čvrsto je rekla kako nije prostitutka te da nije spavala s Berlusconijem.

Nije se mogla sjetiti imena drugih djevojaka jer je većina bila istočnoeuropskog porijekla i nije s njima razgovarala.

'Većina njih su bile strankinje, Slovakinje, Rumunjke ili nešto slično tome. Ne znam točno koje zemlje, ali sigurno s istoka Europe. Zaključila sam to prema njihovim naglascima dok su pričale talijanski', priča Montereale te dodaje kako su djevojke bile vrlo opuštene te Berlusconija zvale 'papi' (tatice). Čak su se i natjecale koja će mu biti bliža.

Tri žene, čija se svjedočenja o Berlusconijevim zabavama međusobno poklapaju, ispitala je  policija koja istražuju Tarantinija zbog navodnog svodništva.

Berlusconi se sada nalazi pod pritiskom objašnjavanja je li znao da je djevojkama dolazak na zabavu plaćen te da je spavao s prostitutkom.

Osim medija i opozicije, napada ga i Katolička crkva. Talijanski nadbiskup Carlo Chidelli pozvao je Berlusconija da 'optužbe negira činjenicama, a ne samo riječima'.