ANJA ŠOVAGOVIĆ DESPOT PRIJETI

'Tužit će Denisa Latina zbog klevete'

07.09.2012 u 11:43

Bionic
Reading

'Nema novca za koji bih prodala svoje uvjerenje, svoj stav, svoje mišljenje o nekom. Tog novca nema', kazala je Anja Šovagović Despot povodom izjave Denisa Latina da su nekadašnje članice Programskog vijeća HRT-a Anja Šovagović Despot i Nada Gaćešić Livaković dobile 3000 eura da bi glasale za izbor Hloverke Novak Srzić za urednicu, a sve ne bi li producentska kuća Core media nastavila na HTV-u poslove koji su joj oduzeti na Novoj TV. Tu će tvrdnju, čini se, imati prigode dokazivati na sudu s obzirom da ga Šovagović Despot kani tužiti zbog klevete. Navodno će isto učiniti i Gaćešić Livaković, otkriva Novi list

Poruka s Prisavlja

Što se tiče profesionalne sudbe Hloverke Novak Srzić, na HRT-u za sada ne razmišljaju o pokretanju bilo kakvog postupka protiv nje, usprkos svjedočenjima da je kao zaposlenica HRT-a radila za konkurentsku Novu TV. 'HRT s pozornošću prati sudski postupak te će nakon što se utvrde činjenice i donese presuda postupiti u najboljem interesu HRT-a', poručuju s Prisavlja.

Budući da je Denis Latin teške optužbe na račun dviju bivših članica Programskog vijeća izrekao na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, Šovagović je za Novi list istaknula da je najviše zaprepašćuje to što je Latin rekao neistinu pod zakletvom. 'Kako nakon toga može biti vjerodostojan, kako mu se može vjerovati!? Kako je uopće moguće da dođe na sud, prisegne i onda laže! Jer njegova konstrukcija jednostavno nije istina', pojasnila je Šovagović Despot.

Oni koji su prije dobrih pet, šest godina dijelili klupe u Programskom vijeću s prozvanim članicama u pravilu nisu bili pretjerano raspoloženi za komentar, makar bila činjenica da su izbori Hloverke Novak Srzić na uredničke pozicije uvijek prolazili kroz ušicu igle i da se u pravilu znalo tko će biti na njenoj strani, a tko protiv nje.

'Prema svim mojim saznanjima, Latinova tvrdnja mi se čini apsolutno neprihvatljiva', kazuje Želimir Mesarić, pritom dodajući neka Latin rečeno i dokaže na sudu ako ima dokaza.

Hašim Bahtijari pak kaže: 'Ako je sve to istina, ja sam posramljen. Posramljen što se i moje ime spominje u kontekstu rada i djelovanja u tijelu u kojem su bile osobe koje su se možda bavile i takvim nečasnim poslom.'