afera janaf

Tušek: Ako traže smjenu Ćorića, zašto ne i impeachment Milanovića

06.11.2020 u 14:22

Bionic
Reading

Žarko Tušek u ime Kluba HDZ-a u petak je zapitao zašto oporba, ako traži opoziv ministra Ćorića, ne pokrene i impeachment predsjednika Milanovića koji je također posjećivao privatni ‘klub’ bivšeg predsjednika Uprave JANAF-a Dragana Kovačevića

“Riječ je o nastavku deplasiranih i totalno trivijalnih političkih inicijativa SDP-a, koje smo viđali i u prošlom mandatu. Ta njihova specifična kreativa očito se prelila i nije se promijenila ni pod vodstvom novog predsjednika Peđe Grbina”, komentirao je Tušek na konferenciji za novinare oporbenu inicijativu za opoziv ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića.

U nemanju bilo kakvih ozbiljnih programa, ozbiljnih strategija i ozbiljnih političkih rješenja, sugestija, pomoći i rješenja kako se generalno nositi sa situacijom u kojoj smo se našli kao država i društvo, bave se totalno trivijalnim inicijativama koje apsolutno nemaju nikakve veze i koje će samo dodatno raskrinkati svu neimaštinu i prazninu njihove politike, smatra Tušek.

“Ako je kriterij da se traži opoziv ministra tko je s kim popio, tko je s kim bio i tko je s kim jeo, onda ne vidim zašto po tom istom kriteriju nisu tražili impeachment predsjednika Republike Hrvatske koji je isto tamo bio, jeo i pio u vrijeme najžešćeg lockdowna u Hrvatskoj?” zapitao je HDZ-ov zastupnik.

Na primjedbu da to nije jedini razlog zbog kojeg traže opoziv ministra nego, među ostalim, i vjetroelektrana Krš-Pađene i Nacionalni park Krka, Tušek je rekao da se vesele raspravi o tome.

Taj argumentarij je totalno deplasiran i Krš-Pađene seže duboko u establishment Vlade Zorana Milanovića, poručio je.

Komentirao je i interpelaciju o radu Vlade u vezi s vjetroelektranom Krš-Pađene koju je inicirao Domovinski pokret, ocijenivši da je taj dokument vrlo uskog sadržajnog oblika i forme. U tom dokumentu su navedeni javno dostupni dokumenti koje je ta interesna grupacija mogla u bilo kojem trenutku tražiti i bila bi joj dostavljena tako da to uopće i nije interpelacija, ustvrdio je.

“Što se tiče rasprave o opozivu ministra Ćorića, naš je stav da, čim se zadovolje procesni uvjeti, ta rasprava što prije dođe na dnevni red jer HDZ tu nema apsolutno ništa skrivati. Dapače, kroz tu raspravu će se otvoriti cijeli kontekst odnosa oko tog projekta koji, ako već postoje nekakve suspektne teze, puno više zadire u establishment Milanovićeve Vlade nego bilo kojeg drugog aktera na političkoj sceni Hrvatske”, najavio je.

Tušek je uvjeren da nemaju nikakvog problema s osiguravanjem parlamentarne većine i očuvanjem Ćorića na ministarskoj poziciji.