ČUVAJU PERKOVIĆA?

Turudić 'silno iznenađen' Bajićevom potezom

16.01.2014 u 09:27

Bionic
Reading

Zagrebačko državno odvjetništvo neočekivano se žalilo na odluku Županijskog suda u Zagrebu o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj. Njihovu žalbu komentirao je Ivan Turudić, sudac koji je odluku o izručenju Perkovića i donio. Ne slaže se s odkukom DORH-a i silno je iznenađen. 'To je zadnja opcija za koju sam mislio da će se dogoditi, ali to je njihovo pravo', izjavio je Turudić

'Državno odvjetništvo je prvi put zauzelo ovaj stav', rekao je, a na pitanje kako tumači činjenicu da su se u DORH-u predomislili, samo je kratko odgovorio 'To morate pitati njih!', javlja hrt.hr. To što je DORH postupio suprotno od očekivanog - žalio se na presudu o Perkovićevu izručenju Njemačkoj, a nije se žalio na onu koju je izgubio - odbijanje suda u Velikoj Gorici da izruči Mustača izazvalo je optužbe da Vlada čini sve za spas Perkovića i Mustača.

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada', ministar pravosuđa Orsat Miljenić odbio je takve insinuacije kao apsurdne. Rekao je da se Vlada neće nikada miješati u neki sudski predmet. 'Da li je nastupila zastara u bilo kojem predmetu, može zaključiti samo sud. Normalno je da se zakon u određenim slučajevima može različito tumačiti, to je legitimno - nije prvi ni zadnji put. Treba pustiti da tijela u čiju to nadležnost spada rade svoj posao', naglasio je ministar Miljenić.