BIRANE RIJEČI

Turudić nahvalio izbor Tamare Laptoš

28.02.2014 u 15:48

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić danas je izjavio da bi imenovanje Tamare Laptoš na mjesto ravnateljice Uskoka, o čemu se nagađa u medijima, bilo kvalitetno rješenje, jer je riječ o dobroj državnoj odvjetnici.

"Ukoliko Tamara Laptoš zaista postane ravnateljica Uskoka bilo bi mi drago jer ona je dobra kolegica i uspješna odvjetnica. Mislim da je to dobro kadrovsko rješenje", kazao je Turudić.

Odgovarajući na novinarska pitanja uoči svečanosti zatvaranja twining projekta profesionalnog razvoja savjetnika u pravosudnim tijelima Turudić je kazao da o glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, kojega bi uskoro na toj dužnosti trebao zamijeniti sadašnji ravnatelj Uskoka Dinko Cvitan, može reći "sve najbolje".

"Dobro smo surađivali, imali smo dobar profesionalan i osobni odnos", kazao je Turudić, dodajući da bi Cvitanovo imenovanje bilo "nastavak kontinuiteta".

Tamara Laptoš koju mediji spominju kao moguću ravnateljicu Uskoka u taj je specijalizirani odjel državnog odvjetništva došla iz Čakovca, a najpoznatiji slučaj u kojem je zastupala optužbu bio je prvi postupak protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u kojemu je osuđen na 10 godina zatvora zbog uzimanja provizije od austrijske Hypo banke i primanja mita od mađarskog MOL-a.

Osim toga "tužila" je i profesore za primanje mita u slučaju Index te bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca zbog nepotrebno isplaćene stručne studije.