sisak

Turska Agencija za suradnju i koordinaciju donirala 19 tona prehrambenih proizvoda

20.05.2020 u 14:09

Bionic
Reading

Turska Agencija za suradnju i koordinaciju TIKA donirala je u Hrvatsku 1100 paketa, odnosno 19 tona prehrambenih proizvoda za najpotrebitije, a donaciju za Sisak u srijedu je sisačkom Merhametu predao koordinator-ataše Turske agencije za suradnju i koordinaciju - TIKA pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu Hašim Koč

Turski ataše napomenuo je kako je donacija koja se raspodjeljuje u Hrvatskoj ukupno vrijedna 50.000 eura, a dio je već isporučena Vukovarsko-srijemskoj županiji, Maljevcu, Gospiću i Šibeniku, dok će u četvrtak biti dovezena i u Zagreb. Turska Agencija za suradnju i koordinaciju TIKA već godinama djeluje i na području Hrvatske.

'Ova je humanitartna akcija organizirana u povodu predstojećih Ramazana i Bajrama, koji su blagdani darivanja, što je mali dar države Turske i TIKA-e. Naša agencija surađuje sa 60 zemalja u cijelom svijetu, a posebno mi je drago da surađujemo s Crvenim križem, humanitarnim udrugama i jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj. Tako smo u Sisku već pomogli Dječjem vrtiću Caprag, Islamskom centru, a sada i potrebitima, pa se ovdje već osjećam kao građanin Siska', rekao je Koč.

Na donaciji je zahvalio predsjednik sisačkog Merhameta Šaban Kadrić. Budući da je socijalna slika Sisačko-moslavačke županije prilično loša, Merhamet skrbi o 230 obitelji kojima je pomoć potrebna, a u pučkoj kuhinji Merhameta u Sisku dnevno se priprema 70 obroka. Kadrić je Koču spomenuo kako im je nužno kombi vozilo, jer su samo nedavno trebali na području županije raspodijeliti 25 tona pilećih proizvoda. Primopredaji donacije bio je nazočan i sisački dogradonačelnik Marko Krička, koji je rekao kako je ovo samo jedna u nizu lijepih priča u suradnji Siska i TIKA-e, koja je 'već prerasla u prijateljstvo dvije institucije'.