Ubermedics

Uber donira 2000 besplatnih vožnja hrvatskim bolnicama; evo odakle možete naručiti vožnju

27.04.2020 u 12:29

Bionic
Reading

Uber donira 2000 besplatnih vožnja djelatnicima hrvatskih bolnica. Vožnje će moći koristiti svi djelatnici bolnica na posao i s posla, a u donaciju je uključeno 11 zdravstvenih ustanova iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Rijeke i Zadra

Kako bi zahvalilo svim djelatnicima bolnica na svemu što čine već dva mjeseca od pojave pandemije te im olakšao svakodnevno putovanje na posao i s posla, Uber je donirao dvije tisuće besplatnih vožnji, priopćili su iz ove kompanije.

Donacija je nastavak suradnje Ubera i Ministarstva zdravstva, jer je djelatnicima u zdravstvu do sada u sklopu programa UberMedics na raspolaganju bio popust od 20 posto, a sada će dvije tisuće vožnji moći iskoristiti besplatno.

'Izvrsne medicinske sestre, liječnici i osoblje bolnica čine fantastičan posao na prvoj liniji borbe s ovom krizom i svi u Uberu želimo im zahvaliti na nadljudskim naporima koje ulažu. Nadamo se da im na ovaj način - prijevozom - možemo barem malo pomoći s obzirom da neumorno rade danju i noću', kaže Dara Khosrowshahi, izvršni direktor Ubera.

Besplatne vožnje moći će koristiti svi djelatnici bolnica koje su uključene u UberMedics program, uključujući liječnike, medicinske sestre i tehničare, sanitetsko osoblje, čistačice i sve druge zaposlenike koji vrijedno rade na prevenciji širenja virusa COVID-19.

Bolnice uključene u UberMedics program: KBC Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice, Klinika za tumore, KB Sveti Duh, KB Dubrava, KB Merkur, KIB Dr. Fran Mihaljević, KBC Split, KBC Rijeka, OB Zadar, OB Dubrovnik.

Od pojave pandemije Uber je okupio poseban tim za pružanje podrške zdravstvenim institucijama koji je dostupan 24/7. Uz to, kompanija kontinuirano pruža podršku vozačima u sklopu programa Zaštite za vozače.