IVICA PULJAK

'Turizam jedina preostala grana koja se razvija usprkos HDZ-u'

14.10.2023 u 13:55

Bionic
Reading

Predsjednik stranke Centar Ivica Puljak izjavio je u subotu kako je pogubno što HDZ-ova vlast o turizmu govori negativno, premda je riječ o jedinoj preostaloj gospodarskoj grani koja se uspijeva razvijati usprkos HDZ-u

Puljak je na konferenciji za novinare u Dubrovniku istaknuo kako su u posljednjih trideset godina u Dalmaciji nestale sve industrije, dok se jedino turizam razvija.

'Nisu to ljudi nužno željeli, već iz potrebe. Sad HDZ pokušava destabilizirati turizam. Turizam jest važan, o njemu treba razgovarati i postoje problemi koje možemo i hoćemo rješavati. Ali to treba gledati na vrlo pozitivan način', rekao je Puljak.

Dodao je kako velike gradove prvenstveno treba promatrati kao gradove, a onda kao turističke destinacije, te razvijati instrumente da se razvijaju kao gradovi, jer kad budu dobri za svoje građane, bit će dobri i za goste. 'Razvitak turizma i rješavanje problema trebaju biti postupni, a turizam treba koristiti kao motor razvoja ostalih dijelova ekonomije', izjavio je Puljak.

Kandidatkinja Centra za gradonačelnicu Dubrovnika Viktorija Knežević istaknula je kako u Dubrovniku politika četrdeset godina nije radila svoj posao u upravljanju turizmom, što je prouzročilo problem s prometom i nedostatkom stambenih zona.

'Sporna točka novog Zakona o turizmu je uloga turističkih zajednica, koje bi odjednom trebale dobiti silne ovlasti i postati ministarstva gospodarstva ili prostornog uređenja. Ta tijela nisu za to sposobna. To je kao da nekome tko ne zna voziti bicikl dajete da upravlja svemirskom postajom', poručila je Knežević.