NESVAKIDAŠNJI PLIJEN

Turistički vodič iz Srbije pokušao prošvercati gotovo 2000 'kubanki'

07.08.2019 u 13:22

Bionic
Reading

Turistički vodič iz Srbije zaustavljen je prošlog tjedna u beogradskog zračnoj luci zbog krijumčarenja gotovo dvije tisuće kubanskih cigara

Kako javljaju srpski mediji, carinici na beogradskom aerodromu Nikola Tesla zaustavili su turističkog vodiča iz Beograda J. M. (36) u čijoj je prtljazi pronađeno 1900 kubanki. Neprijavljene cigare pronađene su kod vodiča koji je doputovao iz Havane preko Paname i Frankfurta i koji je nakon preuzimanja prtljage krenuo prema kontrolnom prolazu namijenjenom putnicima koji nemaju ništa za prijaviti, priopćila je srpska carina.

Ipak, carinici su posumnjali u vodiča te su ga zaustavili i među njegovim koferima pronašli 700 komada cigara marke 'cohiba', 500 komada cigara neimenovane marke, potom još toliko cigara marke 'montecristo' i 200 cigara marke 'romeo y julieta'. Među otkrivenim cigarama bilo je i onih iz ograničenih serija koje su tražene na tržištu.

Prema važećim propisima, dozvoljeno je prenijeti svega 50 komada cigara.

Prije dvije godine na istom aerodromu srpski carinici zaplijenili su cigare i lijekove u vrijednosti dva milijuna eura. Prekršaj je otkriven nakon što se srpski državljanin, koji je putovao iz Havane preko Amsterdama, uputio na zeleni kontrolni izlaz. Nakon deatljnog pregleda kod njega je nađena velika količina homeopatskh lijekova Vidatox i CIMA, kao i nedozvoljena količina luksuznih cigara.