NEMA FAVORITA

Tuđman: Neću se kandidirati za predsjednika HDZ-a

21.06.2016 u 14:06

Bionic
Reading

Među imenima potencijalnih kandidata za novog predsjednika HDZ-a, kojega će se birati u idućih mjesec dana zbog ostavke Tomislava Karamarka, pojavilo se i ime dr. Miroslava Tuđmana. U izjavi za tportal, Miroslav Tuđman ističe da se on neće kandidirati za novog predsjednika HDZ-a

'Neću se kandidirati za predsjednika HDZ-a', rekao je dr. Miroslav Tuđman, za kojega dr. Žarko Puhovski smatra da bi bio dobro privremeno rješenje na čelu HDZ-a jer je 'stariji čovjek, koji taj posao ne bi radio duže vrijeme, ima moćno prezime, razuman je i miran čovjek, a time se ne bi odustalo ni od Tuđmanovog narodnjačkog stava'.

Na pitanje kakva su njegova očekivanja, u kojem će smjeru sad krenuti HDZ, Tuđman odgovara kako 'stranka treba doći u svoju normalnost.

'Stranka treba doći u svoju normalnost, HDZ treba biti stranka desnoga centra, treba je pomladiti i učiti ih kako se vodi država, kako se treba ponašati i početi govoriti o budućnosti, a ne prošlosti.', istaknuo je Tuđman.

Kaže da u izborima novog predsjednika stranke nema favorite i da će pričekati da vidi sve kandidature, ali da mu se već i ova prva, kandidatura Andreja Plenkovića čini dobrom.

'Vidjet ćemo tko će se kandidirati, ali već i ova prva kandidatura je dobra i pokazuje da to ide u dobrom smjeru', zaključio je dr. Miroslav Tuđman.