TOMASOVIĆA IZBACILI ZAŠTITARI

Tučnjava na Gradskom vijeću Splita

08.07.2011 u 10:12

Bionic
Reading

Skandal na sjednici splitskog Gradskog vijeća: nakon što se odbio ispričati zbog navodnog vrijeđanja vijećnika prije nešto više od mjesec dana, predsjednika splitskog HSP-a Hrvoja Tomasovića zaštitari su na silu udaljili iz dvorane!

Tomasović se, kako je i najavio, pojavio na sjednici, a šefica Vijeća Nevenka Bečić pozvala ga je na ispriku. I njoj i SDP-ovcu Marinu Jurjeviću zasmetao je Tomasovićev uzvik 'sramite se!' prilikom rasprave o imenovanju jednog trga imenom Ante Gotovine.

On je poziv elegantno odšutio, pozvani su zaštitari i policija, pa je nastalo naguravanje. Dva zaštitara jedva su ga zajedno sa stolicom izgurali iz dvorane, a ondje su ga dočekala dva policajca u civilu.

'Imam ustavno pravo ovdje prisustvovati, a izgleda da 24 od 25 vijećnika rade za Keruma! Mi smo upozorili da je švercer i lopov, pa nam se ovako osvećuje! Misli da je Don Corleone, što još trebam čekati? Da mi zapale auto?!', kazao je Tomasović ispred dvorane.

Jedini vijećnik HSP-a Luka Roguljić također je napustio sjednicu, a vratit će se tek kad krene rasprava o podizanju spomenika Franji Tuđmanu.

U raspravi o dnevnom redu SDP i HNS predložili su da se točka o postavljanju spomenika Franji Tuđmanu skine s dnevnog reda, što je Kerumova većina odbila, pa su demonstrativno napustili sjednicu i rekli da se više neće vraćati. Gradonačelnika nema na sjednici budući da je na godišnjem odmoru.