nevrijeme u hrvatskoj

Grom zapalio kuću u Karlovcu, liječnica otkrila u kakvom je stanju ozlijeđeni vatrogasac

28.05.2024 u 13:55

Bionic
Reading

Baš kao što je i najavljivao Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), dijelove Hrvatske danas su pogodile obilnije oborine u obliku pljuskova s grmljavinom, a u nekim mjestima je pala i tuča

Hrvatsku je danas dočekalo djelomice sunčano i nestabilno vrijeme, u drugom dijelu dana u unutrašnjosti je bilo pljuskova s grmljavinom i tuče.

  • +4
Kiša u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Uoči promjene vremena, kako smo već najavili, DHMZ je oglasio meteoalarm žute boje za većinu zemlje zbog mogućeg grmljavinskog nevremena, a ponegdje i tuče. Najveća vjerojatnost tuče danas je prognozirana za zagrebačku, kninsku, osječku i karlovačku regiju. Tuče je doista i bilo, a zasad doznajemo da je pala u Pušći i u Karlovcu. Pogledajte video.

Izvor: tportal.hr / Autor: čitatelj

Obilna kiša na karlovačkom području izazvala je probleme u prometu u vidu poplava. Velike količine oborina u malo vremena prouzročile su bujice na brojnim prometnicama na području Karlovca, poplavljen je podvožnjak na Rakovcu i parkiralište u Krležinoj, piše KAportal.

  • +18
Poplava u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

Interventne službe su na terenu, u podvožnjaku na Rakovcu neki automobili su ostali zarobljeni u vodi i blatu, a na više mjesta je vjetar rušio drveće.

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

U četvrti Borlin, jedan se objekt zapalio zbog udara groma, koji gase vatrogasci. Na više mjesta u gradu je padala tuča. Tijekom gašenja požara kuće teško je ozlijeđen vatrogasac, a do ozljede je došlo zbog eksplozije nepoznatog eksplozivnog sredstva.

  • +14
Grom zapalio kuću u Karlovcu, ozlijeđen vatrogasac Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

52-godišnji vatrogasac je hitno prebačen u Opću bolnicu Karlovac, a nakon toga u zagrebački KB Dubrava, prenosi Dnevnik.hr. Teško je ozlijeđen nakon udara gelera u lijevu stranu prsnog koša. Prijevoz iz Karlovca u Zagreb prvo je bio planiran helikopterom, no zbog loših vremenskih uvjeta prijevoz je napravljen kolima hitne pomoći koje je pratila policija.

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

Portal Karlovački.hr piše da je došlo do više eksplozija.

'Vatrogasac ima tešku ozlijedu toraksa i životno je ugrožen', kratko je za taj portal rekla ravnateljica Bolnice dr. Ivana Kovačić.

HRT je u središnjem Dnevniku objavio da je vatrogasac po dolasku u KB Dubrava bio u stabilnom stanju i pri svijesti te da komunicira, a da je potvrđeno da ima nepoznat predmet u prsnom košu.

'Učinjenom dijagnostičkom obradom smo utvrdili penetrantnu ozljedu lijevog prsišta. Bolesniku je postavljen torakalni dren, on je i hemodinamski i respiracijski stabilan, u dobrom, urednom, verbalnom kontaktu. Bolesnik je zasad stabilno i dobro i nadam se da će i tako ostati', rekla je dežurna liječnica Davorka Židak iz KB Dubrava za HRT. Iz Javne vatrogasne postrojbe Karlovac ranije su rekli da je vatrogasca najvjerojatnije u leđa pogodio geler.

Izvor: Društvene mreže / Autor: KAportal Karlovac

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji u upozorenju DHMZ – a.

Kako se kreću kišni oblaci pogledajte OVDJE.

I Istramet je objavio radarske slike.