POLUSTOLJETNI SURADNIK

Trumpov financijski direktor izlazi pred sud u New Yorku

01.07.2021 u 17:19

Bionic
Reading

Allen Weisselberg, financijski direktor tvrtke bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, u četvrtak se predao vlastima uoči podizanja optužnice za kaznena djela vezana za navodne porezne prijevare

Očekuje se da će Weisselberg i Trump Organization izaći pred sud u New Yorku kasnije u danu, rekla je osoba upućena u to pitanje agenciji Reuters.

Točna optužnica koju podiže tužitelj Cyrus Vance još nije otkrivena. Reuters piše kako bi mogla biti riječ o neispravnom prijavljivanju porezne kartice.

„Gospodin Weisselberg planira proglasiti svoju nedužnost i boriti se protiv tih tužbi na sudu“, rekli su njegovi odvjetnici, Mary Mulligan i Bryan Skarlatos.

Osuda Trumpove tvrtke mogla bi potkopati njezine odnose s bankama i poslovnim partnerima i zakomplicirati Trumpove političke planove o potencijalnoj ponovnoj kandidaturi za predsjednika na izborima 2024. godine.

Tvrtka je priopćila kako tužitelji koriste Weisselberga, koji radi za obitelj Trump više od 48 godina, „kao pijuna da bi se metodom spaljene zemlje naštetilo bivšem predsjedniku“.

„To nije pravda, to je politika“, dodaje tvrtka.

Za samog Trumpa se optužnica ne očekuje ovaj tjedan, iako su tužitelji objavili da nastavljaju istraživati njegovo poslovanje, rekao je njegov odvjetnik Ronald Fischetti.

Bivši republikanski predsjednik odbacio je krivnju, a optužnicu je proglasio „lovom na vještice“ politički motiviranog tužiteljstva u saveznoj državi koja je uporište demokrata.