JURIŠ NA NOVI MANDAT

Trump: Postojanje zla jedan je od najboljih razloga da se naoružaju građani koji poštuju zakon

28.05.2022 u 11:31

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik Donald Trump u petak je ustvrdio da bi Sjedinjene Države trebale olakšati zatvaranje "poremećenih" ljudi i ukinuti školske zone bez oružja nakon što je ovaj tjedan napadač ubio 19 djece i dvije nastavnice u teksaškoj školi

"Jasno, moramo uvelike olakšati zatvaranje nasilnih i duševno poremećenih u psihijatrijske ustanove", rekao je Trump u govoru na konvenciji Nacionalne udruge za oružje (NRA) u Houstonu koja se zauzima za prava na oružje.

Nakon smrtonosne pucnjave u utorak u kojoj je 18-godišnji napadač naoružan poluautomatskom puškom AR-15 ubio 19 učenika i dvije nastavnice ponovno je u fokusu pozornosti NRA, glavni donator članova Kongresa, uglavnom republikanaca.

Na prijedloge o poboljšanju sigurnosti u školama, Trump je rekao da bi svaka škola trebala imati samo jedan ulaz, jaku ogradu i detektore metala te dodao da bi cijelo vrijeme u svakoj školi trebao biti policajac ili naoružani čuvar.

"Ne radi se o novcu. Radi se o volji. Ako Sjedinjene Države imaju 40 milijardi dolara za slanje Ukrajini, možemo to učiniti", rekao je referirajući se na novčanu i vojnu pomoć Ukrajini nakon ruske invazije na tu zemlju koja je počela u veljači.

"Kao što stara poslovica kaže, jedini način da se zaustavi loš momak s oružjem je dobar momak s oružjem", dodao je Trump.

  • +5
Pucnjava u Teksasu Izvor: Profimedia / Autor: allison dinner / AFP / Profimedia

"Postojanje zla jedan je od najboljih razloga da se naoružaju građani koji poštuju zakon", rekao je.

Video snimke glavne dvorane u Houstonu, koja može primiti oko 3600 ljudi, pokazuju da je dvorana bila otprilike napola puna kad je Trump držao govor u petak popodne po mjesnom vremenu.