GAMEREPORT

Tron: Evolution

08.12.2010 u 12:13

Bionic
Reading

Usporedno s novim Tron filmom izašla je i nova igra legendarne Tron tematike! Saznajte da li je dostojna originala

Sjećate se originalnog fima Tron? To će vam biti malo teže ako imate ispod dvadesetak godina jer je riječ o holivudskom klasiku koji je redefinirao filmsku umjetnost negdje sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Naime, radilo se o prvom dugometražnom filmu koji je gotovo u cijelosti bio izrađen pomoću računalne animacije. Jedini pravi objekti bili su ljudi dok je sve oko njih kreirao CGI. Danas se kadrovi iz Trona možda mogu činiti smiješnima, ali onda su označili revoluciju. Pred nama je i novi Tron film, to jest Tron: Legacy, a kako to obično biva, popratila ga je i videoigra. Štoviše, igra kombinira elemente iz oba filma kako bi nam pružila što cjelovitije iskustvo.

 

Međutim, već u tome neslavno propada. Priča je naime toliko spetljana i nezanimljiva da je nećete pamtiti duže od pet sekundi. No, to nije ni bitno. Ono što je važno je da vi imate ulogu dobrog programa koji se bori za mir i dobro u svom virtualnom svijetu. Od ovoga je mogla ispasti sasvim lijepa igra. Tron mitologija je dovoljna jaka za nešto takvo; tu su ti poznati diskovi, pa oni genijalni motocikli i tako u nedogled. Stoga je upravo nevjerojatno kako je Tron: Evolution uspio uprskati gotovo svaki od ovih elemenata. Igra je ispala naporna, puna ponavljanja i dosadna. Da, čak su zeznuli vožnju i u tim inače fantastičnim motorima.

 

Stoga je evidentno da je Tron: Evolution samo dobi stari 'Cash-in' kojemu je jedini cilj zgrnuti brdo novaca na osnovi svojih filmskih izvora. Teško je reći gdje je to točno Evolution fulao. Sve će vam biti puno jasnije ako pogledate našu video recenziju koja stiže za koji sat. Srećom, ili nesrećom, Tron: Evolution je jedna od rijetkih igara koja je izašla i u PC inačici. Kakva sreća! Uglavnom, ako ćete i vi biti razočarani ovom igrom, a inače volite Tron svijet, predlažemo vam da umjesto ovoga radije odigrate nešto stariji, ali puno bolji Tron 2.0. Da, ima ga i za PC.