IZA REŠETAKA

Trojcu koji je u Puli pretukao umirovljenika određen pritvor

23.07.2019 u 18:35

Bionic
Reading

Na Općinskom sudu u Puli ispitana su trojica osumnjičenih za brutalan napad na 69-godišnjeg Evelina Valea na terasi ugostiteljskog objekta u Puli. Najprije je ispitan 17-godišnjak, a zatim i 24-godišnji Matej Bjekić iz Zagreba te Robert Bitunjac, 25-godišnjak iz Petrinje i pripadnik Hrvatske vojske, odnosno elitne 1. bojne Tigrovi. Sud je prihvatio zahtjev DORH-a pa trojica osumnjičenih ostaju u istražnom zatvoru mjesec dana, da na slobodi ne bi ponovno počinili kazneno djelo te da ne bi utjecali na svjedoke koji će biti ispitani tijekom istrage

Sva trojica osumnjičena su da su počinila kazneno djelo nanošenja teške tjelesne osobi, a budući da je nedjelo počinjeno prema osobi koja je posebno ranjiva zbog svoje dobi, prijeti im kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora, piše Novi list.

Kako navodi pulsko tužiteljstvo, postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici u nedjelju između 7 i 7.10 sati na terasi caffe bara na Danteovom trgu, zajedno i po prethodnom dogovoru, napali 69-godišnjeg čuvara terase Evelina Valea, koji ih je sat vremena ranije upozorio da ne tresu štap sa zastavama i da poštuju zastavu.

Osnovano se sumnja da su mu, dok je sjedio na stolici, prišli maskirani s kapuljačama i tamnim kapama s prorezima za oči, tzv. fantomkama.

Prvoosumnjičeni Robert Bitunjac, hrvatski vojnik, pripadnik Tigrova, šakom je zadao više udaraca u predio desne sljepoočnice, nakon čega je Vale ustao sa stolice ne bi li pobjegao.

Potom je drugoosumnjičeni Matej Bjekić na njega bacio stolicu koja ga je udarila u desnu ruku, nakon čega ga je sustigao i gurnuo na uzemljeni kontejner pa je Vale pao na pod.

Osnovano se sumnja da su mu potom sva trojica osumnjičenika zadala više udaraca nogama po tijelu, uslijed čega je Vale zadobio teške tjelesne ozljede - frakturu ruke i lom tri rebra.

  • +9
Privodenje nasilnika koji su pretukli Evelina Vale Izvor: Cropix / Autor: Danijel Bartolic