PREMLAĆIVANJE U PULI

Zapovjednik 'Tigrova' posjetio umirovljenika kojeg je pretukao hrvatski vojnik

22.07.2019 u 18:55

Bionic
Reading

Evelina Valea, 69-godišnjeg umirovljenika iz Pule kojeg su pretukla trojica mladića, jedan maloljetnik i dvojica u dobi 24 i 25 godina, dok je čuvao inventar kafića 'Old City bar', posjetio je poslijepodne u OB Pula, Krešimir Kršinić, zapovjednik mehanizirane bojne 'Tigrovi', jer je jedan od sudionika napada i hrvatski vojnik

'Došli smo posjetiti gospodina Valea i izraziti naše žaljenje i vidjeti možemo li mu pružiti nekakvu pomoć. Ovakvo neprilično ponašanje bit će stegovno kažnjeno. Trenutačno su izvidi u tijeku, i kad istraga bude gotova, dat ćemo detaljne podatke. Mi smo sada došli vidjeti gospodina Valea i pitati kako mu možemo pomoći i izaći mu u susret', rekao je zapovjednik Tigrova.

Dodao je da Hrvatska vojska najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja i izrazio žaljenje što se ovakvim izdvojenim slučajevima nestegovnog ponašanja pojedinaca nanosi šteta ugledu i časti svih ostalih uzornih, vrijednih i poštenih pripadnika Hrvatske vojske.

Tijekom dana s ozlijeđenim je telefonom razgovarao i ministar Damir Krstičević, koji mu se također ispričao te mu zaželio brzi oporavak.

"U ovom slučaju, ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe", zaključuju u MORH-u.

Zašto je pretučen pokazat će istraga, a sve su zabilježile i nadzorne kamere.

U međuvremenu Vale je zbrinut u bolnici gdje su utvrdili da ima slomljenu ruku i tri rebra.

'Došli su oko šest sati i dirali hrvatsku i istarsku zastavu koje vise na terasi. Upozorio sam ih da to ne čine, a oni su rekli da u 9:30 moraju na postrojavanje u vojsku te da su pred zastavom svaki dan. Onda su otišli i vratili se nakon sat vremena s palicama, maskama i kapuljačama na glavama. Nisu ništa rekli, samo su me počeli tući. Udarali su me u glavu, u ruku, a nakon što sam pao, nogama su me tukli po rebrima', ispričao je Vale.

Izvor: Pixsell

Podsjetimo, MORH je ranije priopćio da 'prema informacijama dobivenim od nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje da je jedan pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe, sudjelovao u napadu na stariju osobu.

Policija je pak priopćila da je u nedjelju u večernjim satima uhitila trojicu muškaraca koji se dovode u vezu s događajem. Jedan je uhićen na području Pule, a dvojica na području Zagreba.

  • +6
Zapovjednik 'Tigrova' Krešimir Kršinić posjetio pretučenog Evelina Valea Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

-