POZNATI IZGREDNIK

Tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva branitelja

07.07.2011 u 12:38

Bionic
Reading

Događaj se zbio 18. siječnja oko 15 sati u ugostiteljskom objektu Plava ruža u Ulici sv. Roka u Požegi kada se Grabusin, ušavši u lokal, počeo iznenada miješati u razgovor koji je Brkan vodio s drugom dvojicom muškaraca

POŽEGA - Željko Grabusin (26) iz Gornjih Vrhovaca na Županijskom sudu u Požegi je nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva hrvatskog branitelja Ljupka Brkana (56).

Događaj se zbio 18. siječnja oko 15 sati u ugostiteljskom objektu Plava ruža u Ulici sv. Roka u Požegi kada se Grabusin, ušavši u lokal, počeo iznenada miješati u razgovor koji je Brkan vodio s drugom dvojicom muškaraca. Pritom je dobacivao da ga 'progone ustaše' i slično primičući se sve više Brkanu. Kada mu je ovaj rekao da se makne, Grabusin je razbio bocu i nasrnuo na Brkana te ga ozlijedio na više mjesta po licu i vratu.

U vrijeme napada Grabusin, koji je policiji poznat po više slučajeva narušavanja javnog reda i mira, krađama i prometnim prekršajima, u krvi je imao 1,76 promila alkohola.