umirovljenik RTV slovenija

Treći umrli od koronavirusa u Sloveniji poznati je novinar koji se javljao iz ratnog Vukovara

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 23.03.2020 16:10
  • Objavljeno 23.03.2020 u 15:52
Ilustracija / Vukovar

Ilustracija / Vukovar

Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press

Treća žrtva koronavirusa u Sloveniji, koji je umro u ponedjeljak, poznati je novinar Marjan Jerman, umirovljeni djelatnik Radiotelevizije Slovenija, a u karijeri je djelovao i kao ratni reporter javljajući se, među ostalim, iz Vukovara uoči njegova pada

Slovensko ministarstvo zdravstva objavilo je danas da je treći umrli među onima koji su se inficirali koronavirusom 67-godišnjak, koji je umro u Infekcijskoj klinici ljubljanskog kliničkog centra, kamo je doveden iz svog stana, ali da je uz koronavirus imao i druge bolesti pa se smrt ne povezuje direktno s tom virusnom zarazom.

Slovenski mediji su istodobno objavili osmrtnicu 67-godišnjeg Jermana i neslužbeno navode da je treća žrtva korone upravo on. Slovenske zdravstvene vlasti zbog zaštite privatnosti ne objavljuju identitet ni žrtava ni oboljelih.

U Sloveniji je bio najpoznatiji po dugogodišnjoj seriji emisija pod naslovom 'Gdje vas cipela žulja', o različitim međususjedskim sudskim sporovima i svađama, a proslavio se i kao ratni reporter. Izvještavao je najprije o borbama za slovensko osamostaljenje u lipnju 1991., a onda i s bojišta u Hrvatskoj i BiH, da bi na kraju izvještavao i s Kosova u vrijeme intervencije NATO-a.

Knjigu o svojim reporterskim doživljajima s ratišta, pod naslovom 'Iz pakla', objavio je 2001. godine u suautorstvu s još nekolicinom slovenskih kolega, a poznat je i po razgovoru sa zapovjednikom vukovarske obrane Milom Dedakovićem Jastrebom, koji je bio emitiran na Slovenskom radiju malo prije pada Vukovara, koji je, zbog tadašnje situacije u Hrvatskoj i medijskog rata koji je pratio onaj na bojišnicama, izazvao dosta uzbuđenja i kotroverzija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!