SABORSKI MANEVRI

Traži se Josipovićeva zamjena

11.01.2010 u 16:15

Bionic
Reading

Odlaskom Ive Josipovića na Pantovčak ispraznilo se njegovo mjesto u Saboru. Tko će zasjesti u njegovu saborsku fotelju, u SDP-u još nisu odlučili, a vremena za razmišljanje imaju do 18. veljače

S obzirom da je Josipović izabran za predsjednika, morat će prepustiti svoje zastupničko mjesto u Saboru nekom drugom SDP-ovcu. 'Stranka će o tome razgovarati i odluku o Josipovićevoj zamjeni donijeti do 18.veljače', rekla nam je SDP-ova glasnogovornica Gordana Grbić, podsjetivši pritom da zamjene u Sabor ne dolaze automatizmom.

Drugim riječima, još nije sigurno da će Josipovića zamijeniti Tomislav Saucha, koji je bio sljedeći na redu s SDP-ove izborne liste u 1. jedinici. 'O tome moramo razgovarati u stranci. S obzirom da sam voditelj Ureda predsjednika stranke i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, želim svoj posao obavljati ozbiljno. Nisam Superman, no kao što sam rekao, o tome ćemo razgovarati u stranci i donijeti odluku', kratko nam je Saucha prokomentirao mogućnost ulaska u SDP-ove saborske redove.