PRESUDA ZA RATNI ZLOČIN

U ime obitelji Plenkoviću: Natjerajte Facebook da prekine cenzuru!

  • Autor: M. Š.
  • Zadnja izmjena 04.12.2017 12:28
  • Objavljeno 04.12.2017 u 12:26
Čelnica udruge U ime obitelji Željka Markić

Čelnica udruge U ime obitelji Željka Markić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Očekujemo od vas da hitno zatražite od Facebooka da poštuje hrvatske zakone pod kojima posluje u Hrvatskoj i prekine cenzuru, koja je posljedica ili lažnih prijava ili politizacije Facebooka', poručili su Vladi iz udruge U ime obitelji

Udruga U ime obitelji uputila je dopis predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, u kojem ih poziva da u najkraćem roku osiguraju prekid cenzure koju, kako tvrde, u Hrvatskoj provodi društvena mreža Facebook.

'U ime obitelji posljednjih dana stižu prigovori brojnih intelektualaca, uglednika, medija, pravnih osoba i hrvatskih građana koji na ovoj društvenoj mreži izražavaju legitiman stav da je haaška presuda nepravedna te da nije utemeljena na činjenicama, što je i pozicija hrvatske Vlade i Sabora.

Objave koje su predmet cenzure ne krše interna pravila ove društvene mreže kao što su zabrana govora mržnje, nasilja, golotinje, neovlaštene prodaje, itd.

  • +19
  • +16

Željka Markić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Razlog cenzure leži u činjenici da se zadnjih dana preko ove društvene mreže intenzivno iznose povijesno-pravne činjenice o izrazito pozitivnoj ulozi koju su u ratu u BiH odigrali Republika Hrvatska i njezine Oružane snage, Hrvatska Republika Herceg-Bosna i Hrvatsko Vijeće Obrane, a onda i general-pukovnik Slobodan Praljak kao načelnik Glavnog Stožera HVO-a', navodi se u dopisu U ime obitelji.

Brisanjem objava hrvatskih građana koji se ne slažu s presudom i izražavaju vjeru u nevinost generala Praljka i ostalih članova 'šestorke' Facebook krši, tvrde u udruzi U ime obitelji, hrvatske zakone i Ustav, koji u članku 38. zabranjuje cenzuru, a jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.

U ime obitelji tvrdi da osim građana Republike Hrvatske 'ista cenzura još u većoj mjeri pogađa Hrvate u Bosni i Hercegovini'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!