KATALINIĆ ZA TPORTAL

'Trapattoni ima špijune, Biliću, vrati Srnu na beka!'

08.06.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Na juniorskom turniru Mladen Ramljak u Zagrebu uvijek se vidi pregršt jakih nogometnih imena, tako je i pobjedu Hajduka protiv Valencije pogledao slavni trener bijelih Ivan Katalinić

I dalje mu je zvono na mobitelu himna Lige prvaka, kao uspomena na slavnu epizodu s Hajdukom, trenerski kruh je zarađivao u osam zemalja, a šest je godina bio i u stožeru A-reprezentacije Hrvatske. S kakvim očekivanjima odbrojava do nastupa Hrvatske na Euru?

'Bit će teško, prolazak skupine bio bi velik posao. Onda bi sve bilo moguće, ali treba ju proći', počinje Katalinić analizu za tportal.hr i daje recept za utakmicu s Ircima:

Ivan Katalinić

'Moramo igrati na rezultat, u zgusnutoj formaciji. Nešto kao u Turskoj gdje smo stvarno izgledali odlično. I ključno je da izbornik ima plan A, B i C. Morat ćemo mijenjati puno taktika kroz natjecanje i moramo biti raznovrsni.'

Posebno naglašava ulogu irskog izbornika Giovannija Trapattonija

'O njemu se ne priča toliko, a on će biti najveća opasnost u nedjelju. Znam da ima gomilu špijuna u Hrvatskoj i da zna svaki najmanji detalj o stanju naših igrača. Potpuno će se podrediti našoj igri i to će biti strašno opasna utakmica', smatra 'Kate' i dodaje da će nas čekati protivnik sličan Norveškoj u puno jačem intenzitetu.

Što s obranom? Ionako 'najtanja' linija dodatno je opterećena manjim i većim ozljedama...

'Ne bih želio da ispadne da se ja miješam Slavenu Biliću u posao, ali on mora vratiti Darija Srnu na poziciju beka. Ako će Domagoj Vida igrati, ja bih ga puno radije vidio na stoperu. Njegov mentalitet impulzivnog igrača vrlo je opasan na bekovskoj poziciji i bojim se da ga Irci ne uhvate u zamku i da ne dobije brzi karton. Ponavljam, Trapattoni zna sve naše detalje.'

Poslao je i poruku izborniku Biliću te igračima.

'Sada ćemo vidjeti, u što nemam razloga sumnjati, koliko igrači cijene izbornika, a i Slaven je Savezu dužan jer je jedini izbornik u Hrvatskoj koji je zadržao posao nakon promašaja u kvalifikacijama. To mora biti skladna cjelina da bi se išlo na pravi rezultat', završava temu Euro nekadašnji sjajni golman koji trenutačno nema trenerskog angažmana.

'Ima ponuda, ali sa 61 godinom na leđima drugačije ih važem nego nekada. Mogao sam dobro zaraditi u Iranu, bilo je još nekih manje unosnih mogućnosti, a krajem sezone me zvala i Rijeka, ali nisam htio biti vatrogasac na Kantridi. Imam volje za rad, ali htio bih ostati blizu kuće. Ako se ponudi nešto lokalno u trećoj ligi, neće mi biti ispod časti', završava jedini hrvatski trener koji je prezimio u Ligi prvaka.