GRAĐANSKA DIVERZIJA

Trakom prelijepljena treperava svjetla u Mesničkoj

13.10.2014 u 11:12

Svjetla u Mesničkoj oblijepljena trakom

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Bionic
Reading

Tamnom samoljepljivom trakom netko je ovog vikenda prelijepio solarne kolektore na treperavim svjetlima u Mesničkoj čije je postavljanje izazvalo revolt dijela stanara i struke

Iako je gradonačelnik Bandić najavio kako je u potrazi za 'umirujućim svjetlima' za Mesničku koja bi trebala zamijeniti treperave katadioptere, nepoznata je osoba bila nestrpljiva te je trakom prelijepila solarne kolektore koji omogućavaju napajanje svjetla koja se aktiviraju tek kada padne mrak.

S većine katadioptera, koji su plaćeni 200 tisuća kuna, traka je uklonjena. A tijekom vikenda u restoranu Stari fijaker u Mesničkoj okupio se dio stanara zagrebačkog Gornjeg grada kako bi izrazio nezadovoljstvo sigurnosnom situacijom u rekonstruiranoj Mesničkoj. Pedesetak ljudi svojim je potpisom dalo suglasnost za to da se pošalje zahtjev za postupanje po službenoj dužnosti koji kane uručiti Policijskoj upravi zagrebačkoj, javlja Jutarnji list.


Od policije traže da se po službenoj dužnosti u Mesničkoj ulici postave fizičke barijere koje dijele kolnik od nogostupa te onemogućavaju parkiranje i zaustavljanje vozila, postavljanje zakonom propisane signalizacije na pješačkim prijelazima…

Upravo su upitna sigurnost pješaka te treperava svjetla bile dvije stvari koje su izazvale najviše kritika. Pločnik je u istoj razini s kolnikom te ih simbolično razdvajaju tek treperava svjetla. Pješački prijelazi nisu označeni tradicionalnom zebrom, već samo točkastim izbočinama.

Više o problemima u Mesničkoj možete pročitati ovdje