bezobzirni vozač

Tragedija u Sarajevu, umrla i druga mlada liječnica ozlijeđena u prometnoj nesreći

23.06.2023 u 09:29

Bionic
Reading

Mlada liječnica teško ozlijeđena u prometnoj nesreći u Sarajevu 26. svibnja, u kojoj je bezobzirni vozač na mjestu usmrtio njenu prijateljicu, umrla je u petak u sarajevskom Kliničkom centru

"Njen prerani i tragični odlazak veliki je gubitak za Dom zdravlja Zenica i za naše pacijente", poruka je koju su objavili iz zeničkog doma zdravlja u kojemu je Alma Suljić (26) bila zaposlena kao liječnica na pedijatrijskom odjelu.

Ona je zadobila ozljede opasne po život kada je na nju i njenu prijateljicu Azru Spahić (25) te još jednu djevojku automobilom pri velikoj brzini naletio mladić kasnije identificiran kao Armin Berberović.

Spahić, također liječnica zaposlena u jednom od sarajevskih domova zdravlja, odmah je poginula.

Nesreća se dogodila u središtu grada a istragom je utvrđeno kako je Berberović vozio velikom brzinom i pri tom izgubio kontrolu nad vozilom te skrenuo na pločnik na kojemu su se u tom trenutku nalazile tri djevojke.

Berberović je uhićen i sada u pritvoru čeka podizanje optužnice i suđenje a u iskazu policiji priznao je krivnju za nesreću.

Taj je događaj prouzročio masovne prosvjede u Sarajevu na kojima su građani zahtijevali poduzimanje dodanih mjera sigurnosti kako bi se spriječila brza vožnja i utrke obijesnih vozača.

Prometna policija u Sarajevu od tada pojačano nadzire prometnice na gradskom području a posebice brzinu vozila.