crno na bijelo

Tportal u posjedu dokumenta koji je digao buru, pogledajte detalje ugovora o Thompsonovu koncertu u Splitu

09.08.2019 u 14:50

Bionic
Reading

Nedjeljni koncert Marka Perkovića Thompsona na splitskoj Rivi, večer uoči obilježavanja obljetnice operacije Oluja, porezne obveznike stajao je točno pola milijuna kuna - odnosno, 400 tisuća kuna plus PDV. Proizlazi to iz pismenog ugovora sklopljenog između gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i Thompsonovog menadžera Denisa Pletikose, kojega je tportal dobio u posjed

Iznos, o kojemu je tportal neslužbeno izvijestio još prošlog tjedna, bit će plaćen iz splitskog gradskog proračuna, i to u tri rate - jedna ovog tjedna i po jedna u iduća dva mjeseca - a pretpostavlja se da će jedan njegov dio na koncu ipak podmiriti Splitsko-dalmatinska županija, koja je u medijima navedena kao suorganizator koncerta.

Za razliku od sličnih događanja u kojima se kao organizator pojavljivao Grad Split, poput prošlogodišnjeg dočeka nogometnih reprezentativaca na istom mjestu, u ovom slučaju ne postoji troškovnik i ne može se precizno utvrditi koliko je stajala pojedina stavka. Tako se ne može utvrditi ni je li sam Thompson primio honorar za svoj nastup i o kolikim sredstvima se radi. 'Moja osobna stvar je što ću napraviti sa svojim novcem', kazao je pjevač na prošlotjednoj konferenciji za novinare, iznerviran zbog novinarskih pitanja na ovu temu.

U samom ugovoru precizirano je tek da će se spomenutih pola milijuna kuna uplatiti na račun tvrtke 'High Level' Thompsonovog menadžera Pletikose, te da će ona 'osigurati da MPT pravovremeno stigne na koncert i snositi sve troškove u vezi navedenih osoba'. Ova tvrtka također je zadužena za osiguravanje bine, razglasa i LED ekrana, dok je Grad Split na sebe preuzeo promociju koncerta, pribavljanje svih dozvola, plaćanje naknada ZAMP-u, te strujne priključke od 400 kW u neposrednoj blizini pozornice.

Tijekom samog koncerta u dva navrata nestalo je struje, zbog čega je bio prekinut na pet i deset minuta, no čak i da se zbog takvih tehničkih problema nije mogao dovršiti ugovorom je precizirano da tvrtki 'High Level' pripada puni iznos od pola milijuna kuna.

  • +31
Thompson nastupio na splitskoj rivi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ova tvrtka registrirana je u Splitu, zapošljava četiri radnika i prihodi joj se kreću između 1,5 i 2,5 milijuna kuna godišnje. Njen vlasnik i Thompsonov menadžer Denis Pletikosa u isto vrijeme ima još dvije tvrtke, 'Mediteran' i 'Mediteran produkcija' - prva nema prijavljene prihode, dok kod druge oni također iznose oko dva i pol milijuna kuna godišnje.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je potpisao ugovor o organizaciji koncerta - na kojemu je pjevač svoju pjesmu Čavoglave započeo s ustaškim povikom 'Za dom spremni' - nije smatrao spornim izdvajanje pola milijuna kuna iz gradskog proračuna za ovu svrhu, niti je želio propitkivati svoj izbor izvođača. 'Reakcije javnosti me ne zanimaju, za Dan pobjede nema podijeljenih', kazao je Krstulović Opara prošlog tjedna.