ISPRAVAK NAVODA

'Tportal.hr vrši medijski pritisak na APIS IT'

02.10.2014 u 13:55

Bionic
Reading

Nezadovoljni tekstom objavljenim na tportal.hr pod naslovom 'Inspektori upali u APIS zbog zapošljavanja SDP-ovaca' reagirali iz tvrtke APIS IT.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

Istina je da je inspekcija rada došla je u našu tvrtku 10. srpnja 2014. godine, nakon prijave nezadovoljnog kandidata koji nije odabran na natječaju za posao. Rješenjem od 17. srpnja 2014. godine je utvrdila da nije bilo nikakvih nepravilnosti i nisu podnijete nikakve sankcije protiv APIS IT-a.

Kao što vam je vjerojatno poznato, niti u jednoj tvrtki, pa tako ni u APIS IT-u, u selekcijskom postupku izbora kandidata koji su se prijavili na natječaj nije dozvoljeno postavljati diskriminacijska pitanja o vjerskoj, nacionalnoj, spolnoj, rasnoj, stranačkoj i drugim vrstama pripadnosti. U APIS IT-u o tome strogo vodimo računa te nam je jedini kriterij za odabir kandidata njihova stručnost, koju prilikom selekcije provjeravamo usmeno i pismeno.

Prozivanje pojedinih osoba zaposlenih u APIS IT-u od strane vašeg medija zbog navodnih političkih uvjerenja i insinuiranje da je to bio jedini kriterij zbog kojega su zaposleni, doživljavamo kao vršenje medijskog pritiska, narušavanje njihovog poslovnog ugleda, kao i ugleda tvrtke. Također, nije u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Ustavom RH koji pravo na rad jamči svim građanima ove države.

APIS IT je tvrtka koja isključivo uspješnim poslovnim rezultatima dokazuje svoju stručnost i kompetencije', zaključuje se u priopćenju.