NOVA STRANKA NA DESNICI

Tomašić planira 'pokopati' Đapićev HSP

Bionic
Reading

Predsjednica novoosnovane stranke HSP 'Dr. Ante Starčević' Ruža Tomašić kaže kako će za mjesec dana 'pokopati Đapićev HSP. Optimistično najavljuje kako će 90 posto članova 'starog' HSP-A preći u 'novi'

Nakon potpunog raspada HSP-a i političke dezorijentiranosti predsjednika stranke Đapića, nekoć najjača stranka hrvatske desnice spala je na margine. HSP su napustili najznačajniji članovi a među njima i Ruža Tomašić.

'Mi smo stranka 21. stoljeća, ne zanima nas prošlost, nego samo budućnost. Prošlošću nismo opterećeni niti ćemo se njome baviti. Previše se energije troši na rasprave o prošlosti i NDH, umjesto da se raspravlja o tome kako će nam već danas biti bolje. Treba povjesničarima prepustiti da proučavaju prošlost i govore o njoj', kazuje Ruža Tomašić, političarka i bivša saborska zastupnica koja je proteklog vikenda izabrana za prvu predsjednicu novoosnovane Hrvatske stranke prava 'Dr. Ante Starčević'.

'Za tri, četiri tjedna 90 posto članova HSP-a prijeći će u našu stranku. Za dva tjedna možemo govoriti o konkretnim imenima koja će nam pristupiti, a za sada ne bih više otkrivala', kazala je za Slobodnu Dalmaciju.

Naglasila je kako za sada ne postoji stranka s kojom bi ušli u koaliciju, no da im to ni nije u interesu. 'Naša je želja u jednoj jakoj stranci okupiti sve naše političke istomišljenike. To je ispravan put. Naš je cilj da pravaši mogu uzdignute glave hodati našom zemljom i mislim da su ljudi čekali da se pojavi jedna ovakva stranka'.

Istaknula je da je cilj stranke u Saboru steći barem tri mandata.