nakon prekida štrajka

Nastavljaju se pregovori s radnicima Čistoće, trajat će još mjesec dana: Hoće li Tomašević ispuniti i preostalih šest zahtjeva?

27.01.2023 u 08:42

Bionic
Reading

Nakon što je postignut dogovor o ispunjavanju pet zahtjeva, prekinut je prosvjed 2.000 radnika zagrebačke Čistoće. Ostalo je šest zahtjeva o kojima će se pregovarati u sljedećih 30 dana. Prvi sastanak održat će se danas i na njemu će, na inzistiranje zagrebačkoga gradonačelnika - uz sindikate, predstavnike uprave Holdinga i gradske vlasti sudjelovati i predstavnici radnika

'Štrajk je prekinut. Radnici su izašli vani. Dogovor je da se ovih naših 11 zahtjeva, pet zahtjeva ispuni odmah od strane gradonačelnika, a o ovih drugih šest da se u narednih 30 dana, direktno s gradonačelnikom ispregovara', rekao je Mumin Hodžić, radnik Čistoće. 'Ovo je prije svega bio jutros jedan iskren i dobar razgovor koji smo imali sa radnicima. Ono što je jasno iz tih razgovora je da treba unaprijediti i uvjete rada i organizaciju rada. Nema teme o kojoj nećemo razgovarati s radnicima, ne samo u idućih mjesec dana nego cijelo ovo vrijeme', rekao je jučer gradonačelnik Tomislav Tomašević, piše HRT.

  • +32
Četvrti dan štrajka radnika Čistoće Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar