kreće novi model odvoza otpada

[VIDEO/FOTO] Tomašević: Prodano 450.000 paketa vrećica, građani očito žele red

30.09.2022 u 11:09

Bionic
Reading

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević prisustvovao je na tradicionalnom Gerontološkom tulumu, koji 19. put organizira Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom. Odgovarao je pritom i na pitanja novinara o novom modelu odvoza otpada, koji na snagu stupa sutra, 1. listopada.

Trgovački lanci su neki odmah pristali na ove male marže koje smo ponudili, jer je ideja da što više novca ode u Čistoću, od čega ćemo plaćati nove kamione i povećavati materijalne uvjete za radnike koji obavljaju taj posao, rekao je, kako prenosi N1, Tomašević.

  • +18
Tomašević na Gerontološkom tulumu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Prodano je 450 tisuća paketa u ova nešto malo manje od dva tjedna i građani očito žele red, očito žele poštovati pravila, a ovo je model gdje će fiksna usluga određena zakonom, a ključno je da će se miješani otpad plaćati po količini odvojenog otpada. To je jeftiniji način, rekao je gradonačelnik.

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

“Bitno je da se od 1. 10. neće sve odjednom promijeniti, nego kreće jedan proces i neće se sve promijeniti preko noći, nego ćemo postupno mijenjati”, rekao je Tomašević.

  • +10
Konferencija za medije o otpadu u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski