PREDIZBORNE TEME

Tomašević: Dijelu lijevih birača Milanović nije prihvatljiv, pa dolaze k nama

09.04.2024 u 18:39

Bionic
Reading

Gostujući u dnevniku televizije N1, zagrebački gradonačelnik i koordinator stranke Možemo Tomislav Tomašević komentirao je aktualne predizborne teme

'Očekujemo da ćemo potrošiti oko pola milijuna eura na kampanju, manje od najvećih stranaka. 900 tisuća eura da će HDZ potrošiti? Sumnjam, to mi zvuči kao neki nesporazum', rekao je Tomašević upitan za troškove predizborne kampanje.

Komentirajući ankete koje im daju samo 2 zastupnika u 6 do sada obrađenih izbornih jedinica, Tomašević je istaknuo da imaju nekoliko rubnih mjesta i da će se tek na izborima pokazati pravi rezultat.

'Uvjereni smo da i po ovim anketama prelazimo prag u svim ovim izbornim jedinicama. Ankete su nam na prošlim izborima davali 1 zastupnika, imali smo 7. Imamo značajan rast, primjerice, u 9. izbornoj jedinici. Očekujemo najmanje 10 zastupnika, u svakoj izbornoj jedinici očekujemo prijeći prag te ostvariti bolju geografsku zastupljenost', rekao je koordinator Možemo i dodao:

'Ključna bitka nije za ove birače koji su već odlučili, već za neodlučne. Toliki broj neodlučnih birača par dana prije izbora je vrlo zanimljiv fenomen'.

Priznao je da se uključivanjem Milanovića politička scena polarizira, no istaknuo je i da dijelu lijevih birača Milanović nije prihvatljiv. 'Tu nešto i dobijamo birača', rekao je.

  • +8
Možemo predao liste Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

Rekao je i da pazi da mu kampanjske obaveze ne utječu na posao zagrebačkog gradonačelnika. 'Plenković se hvata na stvari kao košnja trave u gradu, mora nešto reći. Ojačali smo kapacitete Zrinjevca', rekao je Tomašević i pohvalio se još nekim postignućima gradske vlasti, poput toga da nije podignuta cijena javnog prijevoza niti odvoza otpada tijekom inflacije.

Upitan za usporedbu poteza poput ukidanja naplate sljemenske žičare s populističkim potezima Milana Bandića, Tomašević je ponovio da su građani većim dijelom već isplatili žičaru, a i da je cilj imati što manje automobila u Parku prirode Medvednica. 'Grad Zagreb je vratio dugove, ima bolji kreditni rejting i može se posvetiti kvaliteti života građana', rekao je Tomašević.