stižu novi tramvaji

Tomašević: Cijena prijevoza u Zagrebu ostaje ista, radnici Čistoće su na terenu i pišu kazne zbog otpada

23.12.2022 u 12:08

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Dragan Jelić i direktor ZET-a Marko Bogdanović potpisali su danas ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 20 niskopodnih tramvaja

'To nije nešto što može od sutra krenuti', napomenuo je Tomašević i dodao da su tramvaji jako bitan element javnog prijevoza.

'Drago mi je da pred Božić građani dobiju ovaj poklon', rekao je Tomašević, zahvalivši Vladi na suradnji.

Dodao je da se razgovaralo i o novim projektima i da je plan da se financiraju iz EU fondova. Što se tiče poskupljenja karata, Tomašević je rekao da su se povećali drugi troškovi, no da će Zagreb subvencionirati i da će cijena narednih mjeseci ostati jednaka.

Butković je rekao da je suradnja između Grada i Ministarstva kontinuirana. 'Po tramvaju je iznos oko 2 milijuna eura', kazao je Butković i dodao da će se potpisati ugovor uskoro i u Osijeku.

Govoreći o korištenju petardi Butković je naveo da stalno apeliraju na ljude.

'Vidjet ćemo na razini Vlade oko pooštravanja mjera i što možemo učiniti da zaštitimo djecu. I ja sam bio dijete i znam da je to bilo najljepše doba - bacati petarde', rekao je Butković.

Tomašević smatra kako na globalnom tržištu standardi nisu dobri.

'To je riskantno, potrebne su bolje kontrole. Što se tiče dočeka Nove godine, da se izbjegnu vatrometi koji stvaraju problem kućnim ljubimcima - ove godine je gotovo, kasno je. Ne možemo to sada mijenjati', kazao je gradonačelnik.

Osvrnuo se potom na Dinamo i stadion kazao je da će postupatipo zakonu. Dodao je da je razgovarao s Barišićem i da mu je ključno da se Dinamom upravlja zakonito i transparentno.

Naveo je da su radnici Čistoće su na terenu i provjeravaju drže li se ljudi pravila oko odvajanja otpada.

'Naplaćuju se kazne', zaključio je Tomašević.