KOALICIJA 'MOŽEMO!'

Tomašević: Bit ćemo kritična i žestoka oporba

08.07.2020 u 20:44

Bionic
Reading

Čelnik koalicije Možemo! Tomislav Tomašević u emisiji Tema dana na HRT-u komentirao je osvojenih sedam mandata s kojima zeleno-lijevi na velika vrata ulaze u Sabor.

'Građani su prepoznali trogodišnji rad u gradskoj skupštini i više desetljeća borbi za zaštitu okoliša, protiv urbanističkih devastacija, borbe za prava radnica Kamenskog i honorirali su takav aktivizam za opće dobro', rekao je Tomašević u emisiji Tema dana.

Istaknuo je da će biti kritična i žestoka oporba i da će svako posrtanje HDZ-a oni to osvijestiti i u Saboru, ali i u javnosti.

'Svake njihove loše prijedloge ćemo razotkrivati tako što ćemo davati nove i bolje prijedloge. Za sve ćemo davati alternativu, konkretan prijedlog, kako bi pokazali da može biti bolje', rekao je, te dodao da će podržati sve što budu smatrali da je u interesu većine ljudi.

Osvrnuo se na Zakon o obnovi. Rekao je da su sudjelovali u javnoj raspravi, dali svoje komentare te da očekuju novu verziju Zakona.

'Smatram da treba Zavod za obnovu Zagreba i okolice po uzoru na onaj kakav je bio Dubrovniku nakon potresa 70-tih godina, stručno tijelo koje bi vodilo obnovu. Također, jasan financijski okvir da 50 posto financira država, 35 posto grad i 15 posto privatni suvlasnici i kao treće da moramo imati protupotresnu obnovu barem za zgrade javne namjene', rekao je.

Istaknuo je da upravo došao iz studentskog doma Cvjetno naselje te da tamo i dalje boravi više od 400 ljudi koji nemaju osobu koja bi im dala informaciju i pomogla kako da se jave na tri različita natječaja. Rekao je i da ne znaju do kad će moći biti u studentskom domu, te da im stalno daju različite informacije što im stvara veliku nesigurnost i strah.