koronavirus

Tomašević: Bandić više ne traži da peremo ruke lugom

13.03.2020 u 15:20

Bionic
Reading

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević u petak je ocijenio kako su izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je opasno podcijeniti epidemiju koronavirusa suprotne njegovim nedavnim tvrdnjama da oko priče o tom virusu 'nema ništa' te da građani trebaju ruke prati lugom

Tomašević, zastupnik stranke Zagreb je naš! i predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, osvrnuo se na današnju Bandićevu izjavu kako je opasno podcijeniti epidemiju i njegov poziv Zagrepčanima na odgovornost prema sebi i drugima, na razboritost i ponašanje 'hladne glave bez panike'.

'Na presici cijele Gradske uprave Bandić upravo govori da traži odgovornost od svih i da je opasno podcijeniti epidemiju, s čime se slažem. Međutim, to je potpuno suprotno neodgovornim izjavama koje je dao prije samo 11 dana kad je sve građane pozvao da peru ruke lugom jer je korona priča od koje neće biti ništa, ali će netko zaraditi na lijekovima', poručio je Tomašević.

Podsjetio je pritom na Bandićevu nedavnu izjavu oko koronavirusa 'ili psihoze oko korone nema ništa', već da je to priča kako bi netko prodao lijekove.

'Ja sam se prao u lugu od drveta i bio sam zdraviji i mlađi nego danas. Pređimo na lug, prat ćemo ruke lugom', kazao je tada Bandić.

Tomašević je ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr, Andrija Štampar" Zvonimiru Šostaru prigovorio jer je na današnjoj konferenciji za novinare zakašljao bez da je na usta stavio ruku, a kamoli lakat.

'I još na kraju današnje presice Gradske uprave Šostar svojim primjerom kao pročelnik gradskog Zavoda za javno zdravstvo zakašlje kraj ostalih pročelnika bez da je stavio ruku, a kamoli lakat', rekao je.