E.T. U BULINCU

Toliko o vanzemaljcima kraj Bjelovara

Marin Kiselić paljenjem livade stvorio 'vatrene kugle'

Marin Kiselić paljenjem livade stvorio 'vatrene kugle'

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Hrvatskim, ali i nekim svjetskim medijima ovih se dana poput požara proširila vijest da je jedan vozač kola Hitne pomoći kraj Bjelovara vidio misteriozne vatrene kugle kako lebde nad zemljom

Informacija je potaknula nagađanja kako je moguće da su se vanzemaljci za svoj susret treće vrste ovaj put radije odlučili za Lijepu Našu, umjesto za medijski istrošene američke lokacije kao što su Arizona, Washington ili New York.

Takva odluka vanzemaljaca zasigurno bi koristila hrvatskom kontinentalnom turizmu, potaknula bi inozemna ulaganja, a vjerojatno bi ubrzala i naš ulazak u EU.

Kako bi istražili neobičan fenomen i eventualno pronašli krater letjelice ili meteorita, na mjesto događaja izašli su čak i pripadnici lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

No ekspedicija nije urodila plodom, a na opće razočaranje, podrobnija istraga slučaja Bulinac i Severin - kako se zovu sela kraj kojih je zabilježeno viđenje - pokazala je da je vatrene kugle stvorio Zemljanin Marin Kiselić obavljajući sasvim zemljane radove.

On je, naime, malo zakasnio s košnjom livade pa je iskoristio lijepe zimske dane za paljenje suhe trave i korova. Spaljivanje mu je, kaže, bilo jeftinije od kosidbe traktorom – bio mu je dovoljan tek upaljač, a opasnosti od požara, osim onog medijskog, u ovo doba nije bilo.

Jedini očevidac NLO-a, vozač Hitne Daruvarčanin Darko Hrešić, i sam razočaran, objasnio je da je vjetar vjerojatno podigao plamen s livade pa mu se učinilo da vidi vatrene kugle.

Tvorac zanimljive pojave Marin Kiselić kaže da narednih dana namjerava nastaviti s radovima pa bi slučaj Bulinac i Severin mogao dobiti i drugi nastavak.

 

Damir Spehar/PIXSELL

Damir Spehar/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Marin Kiselić na mjestu viđenja 'vatrenih kugli'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi