CURE DETALJI ISKAZA

Svjedoci sve svalili na Todorića, njegove sinove i Tomislava Lučića

17.10.2017 u 14:00

Bionic
Reading

Ključni dokumenti i iskazi iz kojih proizlazi na koji su način funkcionirale financije koncerna Agrokor, odnosno to da je upravo Ivica Todorić, sa svojim sinovima Antom i Ivanom te Tomislavom Lučićem, dugogodišnjim prvim čovjekom za financije koncerna, upravljao tzv. riznicom Agrokora, već su u rukama istražitelja, piše Telegram

Istražitelji su u posljednjih šest mjeseci otkada su ušli u Agrokor razgovarali i sa zaposlenicima Sektora riznice te od njih doznali tko je donosio ključne odluke, piše Telegram.

'Riznicom Agrokora upravljali su Ivica Todorić, Tomislav Lučić, Ivan Todorić i Ante Todorić', proizlazi iz njihovih iskaza.

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Dodatno su istražiteljima objasnili da su njih četvorica sa svojih funkcija davali upute o upravljanju financijama Agrokora d.d., ali i ostalih tvrtki u koncernu. Sve novčane tokove određivala su, tvrde svjedoci, upravo njih četvorica.

'Todorići i Lučić upravljali su i izdavanjem mjenica koje su poslužile kao prikriveno sredstvo financiranja Agrokora', prenosi Telegram opise svjedoka.

Pročitajte i ovo:

>>> Evo za što sve sumnjiče Ivicu Todorića: Od 2006. lažirao izvješća, skrivao dugove, muljao s mjenicama...

>>> Petnaest osumnjičenih: Pročitajte kompletan DORH-ov popis za uhićenje i pretres

>>> Pogledajte kako je pala jedna od najmoćnijih žena hrvatskog biznisa

>>> Sve fotografije policijske akcije protiv Agrokorovih bivših glavešina