operacija agrokor

Pogledajte kako je pala jedna od najmoćnijih žena hrvatskog biznisa

16.10.2017 u 11:02

Bionic
Reading

Ljerka Puljić, bivša potpredsjednica Agrokora i članica Nadzornog odbora posrnulog carstva Ivice Todorića, privedena je u Zagrebu. Nakon pretresa u pratnji policajaca ispraćena je iz svoje kuće i odvedena na Rab, na kojem ima vikendicu, koju će policija također pretražiti

Ljerka Puljić (64) godinama je bila jedno od zaštitnih lica Agrokora.

Na brojnim poslovnim konferencijama, skupovima i drugim javno gospodarskim događanjima zdušno je branila boje koncerna. Deset godina zaredom proglašavana je najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa. 

Karijeru je započela u državnoj administraciji da bi prešla u Ledo, u kojem je 1989. postala direktorica marketinga. Na toj poziciji je 1994. dočekala preuzimanje Leda od Todorića.

Unutar koncerna penjala se stepenicu po stepenicu sve dok 2000. nije ušla u Upravu. Puljić je tijekom godina postala najvažnija osoba u koncernu kada je u pitanju poljoprivreda i prehrambena industrija. 

Todorić ju je 2015. prebacio na manje stresan posao u Nadzorni odbor, a kraj karijere u Agrokoru označio joj je Ante Ramljak, nakon što je država aktivirala lex Agrokor. 

  • +3
Uhićena Ljerka Puljić Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX