SUD ODLUČIO

Todorić ostaje iza rešetaka u Remetincu

08.11.2018 u 18:18

Bionic
Reading

Todorić ostaje u iza rešetaka u Remetincu Ivica Todorić, bivši vlasnik koncerna Agrokor, osumnjičen da iz bivše tvrtke izvukao više od 1,1 milijardu kuna, za sada se neće moći braniti sa slobode odlučio je Zoran Luburić sudac istrage na Županijskom sudu u Zagrebu

'Nije određen pritvor zbog utjecaja na svjedoke, međutim određen je zbog određen zbog opasnosti od bijega. Ponudili smo jamčevinu, sve uvjete pod kojima je on bio pušten u Engleskoj, identičnu jamčevinu, sve mjere opreza. No zaključili smo da hrvatsko i englesko pravo nisu isto', rekla je poslije ročišta Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Podsjetimo ponuđena jamčevina u Engleskoj bila je 118 tisuća funti odnosno oko milijun kuna.

'Očito da je standard u Engleskoj niži pa se traži manje nego u Hrvatskoj', kazala je ironično Sloković.

No zajedno s Čedom Prodanovićem najavila je žalbu na ovu odluku suda koju će podnijeti u roku tri dana.

'Poduzet ćemo sve mjere da izađe', kazali su.

Odvjetnici smatraju da on u Engleskoj nije bio u bijegu već da se tamo zatekao i da je koristio leglalna pravna sredstva u zemlji koja je članica EU.

Upitani jesu li ikad dobili odgovor na to da iskaz iz Engleske videolinkom naveli su da nikad nisu dobili odgovor i da se Todorić nikad nije skrivao.

'Nudili smo sve mjere opreze koje je imao u Engleskoj od vraćanja putovnice do javklja na sud, ali to nije prihvaćeno', navela je Sloković.

Todorić će tako i ovu, a i nekoliko narednih noći provesti iza rešetaka u Remetincu.

Zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Iako se nakon izručenja i smještanja u Remetinec nagađalo da će Todorić već u četvrtak biti ispitan u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu do toga nije došlo.

  • +11
Pravosudna policija dovodi Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL